1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin biotuotetehtaan toisen vaiheen valmistelevat työt ovat alkaneet – varmistetaan maanrakennustöiden sujuva aloitus

Metsä Groupin 1,5 miljardin investointi etenee, vaikka lopullinen investointipäätös tehdään vasta syksyllä.

Kemin biotuotetehdas
Kovalla pakkasella näkyvyys on huono tehdasalueella
Toteuessaan Metsä Groupin biotuotetehdas tehdas työllistää koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia on noin 1 500.Riikka Rautiainen/ Yle

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan toisen vaiheen valmistelevat työt alkoivat viime viikon torstaina.

Töihin sisältyy esimerkiksi tehtaan alueella sijaitsevien rakennusten tyhjentäminen ja niissä olevien toimintojen uudelleensijoitus, jonka jälkeen rakennukset puretaan.

– Näitä rakennuksia ovat esimerkiksi BMS:n levyhalli ja niin sanottu eristäjien koppi. Kemin kaupunki on myöntänyt purkuluvan näille rakennuksille joulukuussa 2019 eli purkamisen edellytyksenä ei ole uuden tehtaan rakennusluvitus, kirjoitetaan yhtiön tiedotteessa.

Levyhallin tiloissa työskentelee lähes sata henkilöä, jotka siirtyvät väliaikaisiin tiloihin. Väistötiloissa työskennellään uuden tehtaan käynnistymiseen saakka.

Uuden tehtaan rakentaminen alkaa aikaisintaan syksyllä tehtävästä investointipäätöksestä ja kestää noin kaksi ja puoli vuotta.

Toiseen vaiheeseen kuuluu myös muun muassa työmaaruokalan rakentaminen.

Töistä voi aiheutua melua

Väistö- ja purkutyöt käynnistyvät vaiheittain eri rakennusten osalta ja ensimmäiset rakennukset puretaan kesäkuun alussa.

Purkutöistä voi aiheutua tehdasalueen ulkopuolelle ajoittaista melua, joka johtuu betonin piikkaamisesta ja murskaamisesta.

Pölyn leviämistä torjutaan kasteluilla.

Varmistetaan maanrakennustöiden sujuva aloitus

Valmistelevilla töillä varmistetaan maanrakennustöiden sujuva aloitus mahdollisen syksyllä tehtävän investointipäätöksen jälkeen.

Toisen vaiheen valmistelevat työt valmistuvat marraskuussa 2020.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi