1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatilliset oppilaitokset

Ammattiopistot Hyria ja Tavastia aloittavat ruokajakelun

Molempien ammattioppilaitoset opiskelijat saavat lisätietoa ruokajakelusta Wilman kautta.

ammatilliset oppilaitokset
Koulutuskuntayhtymä Tavastia on Hämeenlinnan Poltinaholla
Tavastia haluaa auttaa etäopiskelijoitaan ruokakasseilla. Myös Hyria on tarttunut tuumasta toimeen.Kari Mustonen / Yle

Koululaiset ovat saaneet ympäri maata ruokakasseja tai lämmintä ruokaa kotiin vietäväksi. Myös monet ammattioppilaitokset ovat lähteneet tähän mukaan.

Riihimäellä ja Hyvinkäällä ammatillista opetusta antava Hyria aloittaa ensi tiistaina, 7. päivä huhtikuuta ruokapakettien jakamisen oppilailleen.

– Opiskelijaruokailu on tärkeää monille opiskelijoille, muistuttaa Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen. Ruuan lisäksi opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus myös kartuttaa omia osaamispisteitään.

Ruokapaketteja jaetaan Riihimäellä ja Hyvinkäällä tiistaisin ja torstaisin. Paketti voi sisältää valmiin aterian tai ainekset, joista opiskelija valmistaa ruuan itse.

Myös Tavastia haluaa tukea opiskelijoita

Koulutuskuntayhtymä Tavastia haluaa olla tukemassa opiskelijoiden opintojen etenemistä ja helpottaa perheiden arjen sujuvuutta poikkeusaikana.

Tavastia aloittaa ruokajakelun Hattelmalantien kampuksella 16. huhtikuuta niille Tavastian ammattiopiston ja lukioiden opiskelijoille, joilla on oikeus maksuttomaan ruokailuun normaaliaikana.

Ruoat on pakattu valmiiksi kasseihin, jotta jakelu sujuisi joustavasti, turvallisesti ja ekologisesti. Ruokakassi sisältää pääruoat: vaihtoehtoina on kasvisruoka tai niin sanottu tavallinen kouluruoka sekä tuorepaloja. Kassin sisältö on laktoositon, ja se riittää yhdelle henkilölle noin viideksi päiväksi.

Myös etäopinnoissa olevat Tavastian lukiolaiset Parolan ja Lammin lukioissa saavat ruokakasseja. Parolassa ruoka noudetaan kerran viikossa koulun keskuskeittiöltä. Lammin lukion ruokajakelu tapahtuu Konnarin koululta, jossa lukiolaisille jaetaan sama ruokakassi kuin perusopetuksessakin.

Lue seuraavaksi