AVI: Palvelut edelleen normaalilla tasolla Länsi- ja Sisä-Suomessa

Kokoontumisrajoituksia on noudatettu hyvin ja vaikutukset näkyvät, arvioi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

aluehallintovirastot
Työnhakija TE-toimistossa Pasilassa Helsingissä.
Yhteydenotot työ- ja elinkeinotoimistoihin ovat kolminkertaistuneet muutamassa viikossa.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan viraston toiminta-alueella palvelutaso ja toimintakyky ovat edelleen normaalilla tasolla koronatilanteesta huolimatta. Alueen valmiustoimikunta kokoontui torstaina 2. huhtikuuta arvioimaan koronan vaikutuksia Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

– TE-toimistoihin kohdistuu nyt painetta. Asiakasmäärät kasvavat ja yhteydenottojen määrä on kolminkertainen normaaliin nähden. Lisää henkilöresursseja on tulossa, virasto tiedottaa.

Alkutuotannossa ollaan huolissaan kausityövoiman saatavuudesta, mikä näkyy erityisesti Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella.

Vesihuoltoon huomiota

Myös pienten vesihuoltolaitosten toimintavarmuuteen on kiinnitetty huomiota siltä varalta, jos koronavirustilanne pahenee. Kuntien paine on tällä hetkellä myös kova.

Sairaanhoitopiireissä valmiutta on varauduttu nostamaan ja tilanne on niissä rauhallinen.

– Hengityskoneita on riittävästi nykyskenaarioiden mukaan ja henkilökuntaa on koulutettu lisää. Rajoittamistoimenpiteiden vaikutus näkyy jo uusien tartuntojen määrien vähentymisenä ja suojavarusteita on
riittävästi, aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan.

– Myös pelastuslaitosten toimintavalmius on ennallaan ja kansalaisten huomiota on pyritty kiinnittämään siihen, mitä tapahtuu kotona, jotta pelastustehtävät eivät lisääntyisi kotona tapahtuvien onnettomuuksien vuoksi.

Alueen poliiseja auttamassa Uudenmaan eristämisessä

Poliisista kerrotaan, että kun kentällä hälytystehtävien määrä on vähentynyt, kotihälytysten määrä näyttää nousevan. Kokoontumisrajoituksia noudatetaan hyvin. Alueen poliisilaitoksista osallistutaan jonkin verran myös Uudenmaan eristykseen.

Rajavartiolaitoksen mukaan sisärajavalvontatarkastukset ovat sujuneet hyvin ja esimerkiksi Vaasan satamaliikenteestä valtaosa on tällä hetkellä rahtiliikennettä ja se sujuu hyvin.

Hiippakunnat ovat valmistautuneet pääsiäisen viettoon striimaamalla jumalanpalveluksia ja iltahartauksia. Ensi kesän rippikoulujen toteuttamistapoja mietitään parhaillaan myös.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus