Ennätysmäärä opiskelijoita haki Kokkolan yliopistokeskuksen maisteriohjelmaan

Yliopistokeskus ja alueen ammattikorkeakoulu vetivät jälleen hakijoita ennätystahtiin.

koulutus
Yliopistokeskuksen pääsisäänkäynti.
Petri Puskala / Yle

Kokkolan yliopistokeskuksen maisteriohjelmaan tuli hakijaryntäys tänä keväänä.

Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmaan haki ennätykselliset 394 opiskelijaa. Heistä ensisijaisia hakijoita oli 247. Aloituspaikkoja on 35.

Kokkolan maisteriohjelma on Vaasan yliopiston alaisista tutkinnoista suosituin hakukohde tänä keväänä. Kauppatieteen maisterin tutkinto on suunnattu työssä käyville ja se toteutetaan monimuoto-opetuksena. Hakijaryntäys ei tullut yllätyksenä.

– Ohjelmaan voi hakea nyt toista kertaa ja kiinnostus on ollut suurta myös aiemmin, kertoo koulutuspäällikkö Paula Kivinen tiedotteessa.

Myös ammattikorkean suosio kasvoi

Myös Centria-ammattikorkeakoulun hakijamäärä nousi. Kouluun pyrki 927 ensisijaista hakijaa, mikä on viisi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kaikkiaan hakemuksia tuli yli 2 500. Määrä on 400 enemmän kuin vuonna 2019. Centriassa oli tarjolla tutkintoja tänä vuonna enemmän kuin aiempina vuosina, osa niistä oli uusia.

Eniten kiinnosti Ylivieskan sosionomikoulutus. Sen 30 aloituspaikkaan pyrki yli 250 ensisijaista hakijaa.

Myös englanninkielisiin koulutukset vetivät hakijoita: niihin saatiin hakemuksia aiempaa enemmän. Suurimman kiinnostuksen kohteena oli englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus.