Palkanmaksu loppuu sadoilta – Oulun kaupungin koronatoimet alkavat näkyä työntekijöiden lompakoissa

Työt ovat jo loppuneet sadoilta sivistys- ja kulttuuripuolen työntekijöiltä. Lisäksi kaupunki neuvottelee lomautuksista.

Lomautukset ja irtisanomiset
Oulun uimahallin pääallas
Oulun kaupunki on joutunut sulkemaan esimerkiksi sisäliikuntahallinsa koronatilanteen takia. Arkistokuva.Timo Sipola / Yle

Oulun kaupunki on jo lopettanut tai lopettaa palkanmaksun lähipäivinä sadoilta työntekijöiltään.

Kaupunki ilmoitti ensimmäisistä koronatilanteen takia aloitetuista henkilöstöjärjestelyistä yli kaksi viikkoa sitten. Sivistys- ja kulttuuripuolen ilmoitus koski satoja työntekijöitä, joiden työt ovat nyt isolta osin keskeytyneet muun muassa liikunta- ja kulttuurikohteissa. Heille on maksettu palkka kahden viikon ajalta, kertoo sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Työt ja sitä myöten myös palkanmaksu loppuvat hieman eri tahtiin tehtävien ja tarvittavien töiden mukaan. Kaupungin henkilöstöjohtaja Ville Urponen kertoo, että kaikkiaan palkanmaksun keskeyttäminen koskee tällä hetkellä noin 700 työntekijää.

Satojen palkanmaksun keskeytysten lisäksi Oulun kaupunki käy yt-neuvotteluja noin tuhannen työntekijän lomautuksista. Uhka koskee ainakin koko sivistys- ja kulttuuripalveluja opettajia lukuun ottamatta sekä tilapalveluiden henkilöstöä.

Myös konsernihallinnon osalta yt-neuvottelut ovat alkamassa ensi viikolla, Ville Urponen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)