Poliisin kotihälytysten määrä lisääntynyt Etelä-Savon alueella – "Neljän seinän sisällä pinna hieman kiristyy"

Poliisin kokonaistehtävämäärät ovat kuitenkin vähentyneet viime vuoteen verrattuna.

Mikkeli
Kaksi järjestyspoliisia takaapäin kuvattuna.
Kotihälytysten määrä on kasvussa myös Etelä-Savon alueella.Eleni Paspatis / Yle

Poliisin kokonaistehtävämäärät ovat koronatilanteen vuoksi vähentyneet Etelä-Savon alueella viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Nousua on sen sijaan kotihälytysten määrissä.

– Pikkuisen myöhemmin nämä ilmiöt meille tulevat, mutta kyllä nyt on jo nähtävissä, että neljän seinän sisällä pinna hieman kiristyy. Kotihälytysten määrä on hieman lisääntynyt, kertoo ylikomisario Petri Isokuortti Ita-Suomen poliilaitokselta Mikkelistä.

Sen sijaan julkisten paikkojen häiriöt ja hälytykset ovat hiemän vähentyneet.

Kokonaisuudessaan hälytystehtävät ovat poliiislla vähentyneet noin 15 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Laskua on esimerkiksi liikennetehtävissä. Kiinnijääneiden rattijuoppojen määrä on kuitenkin lisääntynyt.

– Kenttäpartiot ovat kuvailleet, että ihmisiä liikkuu paljon vähemmän ja myös pysäytettävää on vähemmän, joten kiinnijäämisen riski on suurempi, kuvailee ylikomisario Petri Isokuortti.

Ravintolat menevät kiinni viikonloppuna. Poliisi odottaa kohtuullisen rauhallista viikonloppua eikä aio järjestää erillistä valvontaa ravintoloihin.

– Kokemuksesta tiedämme, että jos joku pitää auki niin alle tunnissa joku siitä meille ilmoittaa ja me sitten reagoidaan siihen, sanoo Petri Isokuortti.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus