Kirjakassipalvelu joudutaan lopettamaan uusien koronamääräysten takia – Kuhmon kirjastossa pakattiin useita kymmeniä kasseja

Osa Kuhmon kirjakassitilauksista on pakattu jopa pahvilaatikoihin.

kirjastot
kirjahylly
Kuhmon kirjastossa lainaustoiminta loppuu nyt kokonaan koronaviruksen takia. Kuvituskuva. Antti Haanpää / Yle

Kuhmon kirjaston suosittu kirjakassipalvelu joudutaan lopettamaan uusien koronavirukseen liittyvien määräysten takia. Kirjakassipalvelu on käytössä viimeistä päivää perjantaina 3. huhtikuuta.

– Ihmiset on hyvin pahoillaan, kun palvelu päättyy. Palvelu on työllistänyt koko ajan yhden henkilön ja viimeiset pari päivää jopa kolme, Kuhmon kirjastovirkailija Mervi Sauer kertoo.

Asiakkaiden tilausten perusteella koottuja kirjakasseja on tehty Kuhmossa useita kymmeniä, vaikka palvelu oli käytössä ainoastaan muutaman viikon. Ihmisten lainaamat kirjat eivät ole aina edes mahtuneet yhteen kassiin.

– Osa paketeista on pakattu pahvilaatikoihin tai moneen isoon muovikassiin, koska ne eivät mahdu millään yhteen kassiin, Sauer sanoo.

Kun lainaustoiminta loppuu, kirjastoissa tehdään muun muassa kokoelman huoltotöitä ja tilauksia. Kuhmon kirjastossa pohditaan myös uudenlaisten verkkopalveluiden käyttöönottoa.

– Satutuokioita tulee ainakin ja ehkä jotain kirjallisuuspiirityyppistäkin toimintaa, Sauer vihjaa.

Koronavirusvarautumisen takia myös kirjaston palautusluukku suljetaan, eli kirjoja ei voi palauttaa kirjastoon. Laina-aikoja jatketaan toistaiseksi, eikä pidemmistä lainoista tule kuluja asiakkaille.

Poikkeustilan aikana Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteisten e-aineistojen tarjontaa on myös lisätty.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus