Hyppää sisältöön

Lapin kirjastojen kiinniolo jatkuu - eräpäiviä jatketaan, e-asiakkuuden saa puhelimella

Kirjastoista saa palveluja, vaikka ne ovat kiinni.

Kirjastot ovat kiinni, mutta palvelevat netin kautta. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Lapin kirjastojen kiinniolo jatkuu 13. toukokuuta asti. Poikkeustilanne koskee myös kirjastoautoja ja kirjakassi-palvelua.

Kirjastot jatkavat lainojen eräpäiviä ja varausten noutoaikaa 1. kesäkuuta asti. Kirjastot toivovat, että lainojen palauttamista ei kiirehdittäisi kirjastojen avautumisen jälkeen ruuhkien välttämiseksi.

Palveluja on kuitenkin käytössä

Lapinkirjasto.finna.fi eli Lapin kirjastojen yhteinen verkkokirjasto on käytettävissä myös kirjastojen ollessa kiinni.

Lapinkirjasto.finna.fi:n etusivulta löytyy verkkopalveluita, kuten esimerkiksi e-kirjoja, e-äänikirjoja, videotallenteita, podcasteja, musiikkiäänitteitä ja soitonoppaita.

Osa palveluista on vapaasti käytössä, osa vaatii kirjautumisen kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kadonneen tai puuttuvan pin-koodin kirjastokorttiin saa soittamalla kirjastoon virka-aikana.

Aineistot voi saada käyttöönsä myös, vaikka ei omista kirjastokorttia Lapin kirjastoon. Aineistot saa käyttöönsä e-asiakkuudella, jonka voi rekisteröidä arkisin klo 9 - 15 välisenä aikana puhelimitse numerossa 050 315 1485.

E-asiakkuutta voi tiedustella myös sähköpostilla osoitteesta palaute.kirjasto@rovaniemi.fi tai Lapinkirjasto.finna.fi - sivun palautelomakkeella.

Celian toiminta ennallaan

Celian toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Celian palvelut on tarkoitettu vain niille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Myös Celian asiakkaaksi on rekisteröidyttävä, jonka voi poikkeusolojen aikana tehdä soittamalla kirjastoon.

.
.