1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kainuun sote on saanut osakseen asiattomuuksia ja häirintää – pandemiapäällikkö: "Valtioneuvosto ei ole kieltänyt kohteliaisuutta ja käytöstapoja"

Pääasiassa asiattomat kommentit ja palautteet ovat koskeneet Kainuun soten tiedottamislinjaa.

koronavirus
Kainuun keskussairaalan pandemiavastaanoton kyltti.
Pandemia ja Kainuun soten tiedotuslinja ovat aiheuttaneet myös ikäviä lieveilmiöitä. Elisa Kinnunen / Yle

Kainuussa on kaksi uutta vahvistettua koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan tartuntoja on maakunnassa yhteensä kahdeksan. Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan kaikki tartunnat ovat peräisin samasta tartuntaketjusta.

Kainuun sote on saanut paljon palautetta muun muassa tiedottamislinjastaan, jonka mukaan yksittäisiä tartuntoja ei kommentoida. Palaute on pääosin asiallista, mutta sekaan mahtuu myös asiattomia viestejä.

– Yksikin asiattomuus on ongelma. Jos häirintä alkaa olla toistuvaa ja aletaan viittaamaan jo systemaattisen häirinnän käynnistämiseen, se täyttää jo tutkintapyynnön kriteerit,Koukkari toteaa.

Kainuun sotesta muistutetaan, että huhut ja perättömät puheet voivat pahimmassa tapauksessa jopa lisätä terveydenhuollon työtaakkaa. Jos työntekijään tai organisaatioon kohdistuu esimerkiksi häirintää ja uhkailua, se aiheuttaa aina työtä, kun asia pitää selvittää. Pahimmillaan häirintään joudutaan reagoimaan lisäämällä esimerkiksi vartiointia, mikä tuo lisäkustannuksia.

– Olemme yhteisellä asialla kaikki. Hämmästelen, mitä yhteistä hyvää tämäntyyppinen häirintä oikein palvelee. Valtioneuvosto ei ole kieltänyt kohteliaisuutta ja käytöstapoja, Koukkari toteaa.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokkaus 3..4 kello 7.24. Lisätty tieto siitä, että tartunnat ovat peräisin samasta tartuntaketjusta.

Lue seuraavaksi