Hovioikeus piti voimassa elinkautisen rangaistuksen murhasta Hausjärvellä

Tekijä oli lyönyt uhriaan teräaseilla pään ja kaulan alueille useita kertoja.

murha
Åbo hovrätt
Turun hovioikeus ei uskonut tekijän muuttunutta kertomusta, vaan luotti käräjäoikeudessa esitettyyn versioon tapahtumien kulusta.Yle / Peter Karlberg

Turun hovioikeus ei muuttanut Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomiota, jossa lahtelaismies tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta. Tekijä vaati hovioikeudessa syyksilukemisen lieventämistä tapoksi ja että rangaistusta alennettaisiin. Hovioikeus ei nähnyt muutoksille aihetta.

Tekijä oli lyönyt auton etupenkillä nukkunutta uhria, parikymppistä riihimäkeläismiestä, raa'asti teräaseilla pään ja kaulan alueille useita kertoja. Teon jälkeen mies oli vetänyt uhrinsa ulos autosta ja peitellyt ruumiin auton maton paloilla. Tekovälineet hän kätki tien penkkaan ja poistui autolla paikalta.

Rikos tapahtui 14. huhtikuuta 2019. Poliisi pääsi teon jäljille, kun partio havaitsi seuraavana päivänä ylinopeutta kulkevan auton Lahdessa. Poliisi ajoi kuljettajaa takaa ja lopulta tavoitti hänet. Autosta havaittiin viitteitä henkirikoksesta.

Niin ikään tekoa seuraavana päivänä sivullinen löysi uhrin maastosta.

Hovioikeuden tuomiosta voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 2. kesäkuuta.