1. yle.fi
  2. Uutiset

HS: Manageri Seppo Vesterinen on kuollut

Vesterinen luotsasi muun muassa Hanoi Rocksia, The Rasmusta ja HIMiä. Hän oli myös innokas puutarhuri.

rock
Seppo Vesterinen vuonna 2008.
Vapaa-aikanaan Seppo Vesterinen viljeli kukkia ja hyötykasveja.Mauri Ratilainen / AOP

Rockmanageri Seppo Vesterinen on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen. Vesterinen kuoli torstai-iltana sairaalassa Tammisaaressa, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Hanoi Rocksin, HIMin ja The Rasmuksen manageri Seppo Vesterinen oli suomalaisen rockin vientimenestyksen keskeinen vaikuttaja.

Vuonna 1948 syntynyt Vesterinen aloitti taideuransa undergroundfilmien ohjaajana 1960- ja 70-lukujen taitteessa. Hän toimi 1970-luvulla Helsingin juhlaviikkojen rock-ohjelmiston tuottajana. Hän aloitteestaan ryhdyttiin järjestämään muun muassa Kaivopuiston ilmaiskonsertteja.

Vesterinen ryhtyi vuonna 1980 Hanoi Rocksin manageriksi yhdessä brittiläisen Richard Bishopin kanssa. Hanoi Rocksista tuli ensimmäinen suomalaisbändi, joka teki todellisen kansainvälisen läpimurron.

Seppo Vesterinen muistelee ajautumistaan Hanoi Rocksin manageriksi ja yhtyeen uraa sen ensimmäiseen hajoamiseen asti. (15.12.1994)

Vesterinen manageroi 1980-luvulla myös Sielun Veljiä, mutta jättäytyi pian syrjään rockbisneksestä. Seuraavalla vuosikymmenellä hän tuotti erilaisia teatteri- ja oopperaproduktioita.

Yhteistyö HIMin kanssa alkoi kesällä 1999 bändin pyydettyä häntä tarkistamaan sopimuspapereitaan. Vuonna 2003 myös The Rasmus siirtyi Vesterisen suojatiksi.

Vapaa-aikanaan Seppo Vesterinen viljeli kukkia ja hyötykasveja. Kun Helsingistä tuli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuodeksi 2000, Vesterinen suunnitteli Töölönlahdelle kaupunkilaisia ihastuttaneen taidepuutarhan kesäkukkaistutuksineen.

Katso myös:

Katso dokumentti Seppo Vesterisestä Ylen Elävästä arkistosta.

Lue seuraavaksi