Siltoja kuntoon pohjalaisteillä

Kunnostettavat sillat ovat Passin silta Kauhavalla, Kylänpään silta Laihialla ja Konttikosken silta Vetelissä.

sillat
Kesäinen soratie, jonka vieressä suuri tukkipino
Vetelissä muun muassa puukuljetukset helpottuvat, kun Konttikosken sillan kansi uusitaan ja silloilta poistuu painorajoitus. Kuvituskuva.YLE / Arja Lento

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on sopinut sillanrakennusurakasta tälle vuodelle infrarakentaja Kreaten kanssa. Urakka käsittää Kylänpään ja Passin siltojen peruskorjauksen ja Konttikosken sillan kansirakenteen uusimisen. Sillat ovat Kauhavalla, Laihialla ja Vetelissä.

– Kauhavanjoen ylittävä Passin silta sijaitsee kantatiellä 63 Kauhavalla. Sillan peruskorjaus on odottanut rahoitusta jo viisi vuotta. Passin sillan peruskorjauksen aikana liikenteelle aiheutuu hieman kiertohaittaa ja viivästyksiä, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa.

Passin sillalla liikenteen hoito vaatii useita toimenpiteitä.

Liikenneturvallisuuden takia kevyeltä liikenteeltä katkaistaan kulku sillalta. Kevyt liikenne joutuu käyttämään korvaavia yhteyksiä joen ylittämiseen.

Kantatien ja Kauppakadun risteyksen liikennevalot laitetaan vilkkumaan keltaista, jolloin vältetään liikenteen ruuhkautuminen sillalle. Kantatiellä on etuajo-oikeus.

Kauppakadun molemmista suunnista kielletään liikennemerkein kääntyminen valoristeyksessä sillan eli Seinäjoen suuntaan. Viranomaiset toivovat, että paikallisliikenne ottaa käyttöön muita siltoja, jolloin liikenne jakaantuu tieverkolla tasaisemmin ja sujuu paremmin.

Laihialla töihin pääsiäisen jälkeen

Kylänpään silta sijaitsee tiellä 687 Laihialla. Kyse on Laihian ja Karijoen välisestä Jurvantiestä.

– Silta on huonossa kunnossa, ELY-keskus arvioi.

Kylänpään sillan peruskorjauksen ajaksi liikenne rajataan yhdelle kaistalle ja liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Työ alkanee pääsiäisen jälkeen ja silta palautetaan kokonaan liikennekäyttöön lokakuussa.

Puu- ja turvekuljetukset helpottuvat Vetelissä

Konttikosken silta sijaitsee tiellä 18090 Vetelissä välillä Varesharju–Sulkaharju.

– Sillalla on painorajoitus, joka poistuu kansiremontin jälkeen. Painorajoituksen poistamisella on suuri vaikutus raskaan liikenteen kulkuun Vimpelin suuntaan. Kannen uusimisen jälkeen turve- ja puukuljetusten ei tarvitse enää kiertää Sillanpään kautta.

Työn ajaksi ajoneuvoliikenne katkaistaan Konttikosken sillalla. Siltaremonttiin Vetelissä päästään vasta loppukesän ja syksyn aikana.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus