1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolisoiden läsnäoloon synnytyksissä tulee rajoituksia Keski-Suomessa koronaviruksen takia

Keisarileikkauksissa ja vuodeosastolla läsnäoloa rajoitetaan. Puoliso tai tukihenkilö voi olla edelleen mukana normaalissa alatiesynnytyksessä sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa.

synnytys
Leikkausalin ovi ja sairaalasänky.
Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana keisarileikkauksessa 6.4. alkaen. Synnyttävän äidin mukana saa tulla synnytyssaliin, mutta ei siitä eteenpäin leikkaussaliin.Petri Aaltonen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri rajoittaa maanantaista 6.4.2020 kello 00.00 alkaen synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa sairaalassa koronavirustartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana naistenosastolla synnytyksen käynnistysvaiheessa tai synnytyksen jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana myöskään keisarileikkauksessa. Hän saa tulla sektioäidin mukana synnytyssaliin, mutta ei siitä eteenpäin leikkaussaliin.

Hänellä on mahdollisuus nähdä lapsi syntymän jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana normaalissa alatiesynnytyksessä sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa.

Tukihenkilöiden on oltava terveenä päästäkseen mukaan synnytyssaliin. Jos synnyttäjällä on synnytyksen käynnistyessä nuhaa, yskää tai kuumetta, tulee hänen soittaa synnytysvastaanottoon ennen saapumista sairaalaan.

Myös muiden saattajien ja vierailijoiden tuloa sairaalaan on rajoitettu jo aikaisemmin hallituksen linjausten mukaisesti, ja muiden ulkopuolisten tulo sairaalan tiloihin on kielletty.

– Tilanne on perheiden kannalta valitettava, mutta rajoitus on tilanteen kannalta välttämätön. Rajoituksilla suojellaan synnyttäjiä, muita potilaita sekä henkilöstöä koronavirustartunnoilta, sanoo KSSHP:n naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Pauliina Aukee sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Juttua muokattu 4.4. kello 14.20. Korjattu kirjoitusvirhe alaotsikon sanasta keisarileikkaus.

Lue seuraavaksi