HS: Enemmistö suomalaisista pitää hallituksen koronavirustoimia sopivan tiukkoina

Reilu 80 prosenttia on tyytyväisiä niin pääministeri Sanna Marinin kuin presidentti Sauli Niinistön toimintaan.

koronavirus
Sanna Marin ja Katri Kulmuni hallituksen tiedotustilaisuudessa 16. maaliskuuta.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoivat koronarajoituksista 16. maaliskuuta.Petteri Bülow / Yle

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) teettämän kyselytutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista katsoo, että hallituksen rajoitustoimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi ovat sisällöltään sopivia.

Vajaa 20 prosenttia pitää niitä liian löyhinä, kymmenen prosenttia puolestaan turhan tiukkoina.

Reilut 60 prosenttia arvioi hallituksen toimineen koronakriisiin liittyvissä päätöksissään pääosin oikea-aikaisesti. Joka kolmannen mielestä hallitus on toiminut liian myöhään. Kaksi prosenttia ajattelee sen olleen liikkeellä turhan aikaisin.

HS-gallupista käy lisäksi ilmi, että suomalaiset luottavat vankasti ylimpään valtiojohtoon koronaviruskriisissä. Kansasta 84 prosenttia on tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin toimintaan ja 85 prosenttia presidentti Sauli Niinistön toimintaan.

Tutkimuksen toteutti markkinatutkimusyritys Kantar TNS. Haastatteluja tehtiin reilu tuhat. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta täältä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus