Baaritappelut vaihtuivat kotihälytyksiin pohjalaiskunnissa – Poliisi moittii nuorten kokoontumisia

Suomessa ravintolat ovat sulkeutuneet näillä näkymin toukokuun loppuun saakka. Poliisin mukaan tämä näkyi jo ensimmäisenä kiinniolon viikonloppuna kotihälytyksien määrässä.

Pohjanmaa
Poliisin hihamerkki
Poliisin toiveena on, että vanhemmat katsoisivat nyt entistä tarkemmin, missä lapset liikkuvat ja millaisessa seurassa Markkula / Yle

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset näkyivät pohjalaiskuntien katukuvassa. Kun ravintolat, baarit ja pubit eivät olleet viikonloppuna auki, oli Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella normaalia viikonloppua vähemmän tehtäviä.

Pohjanmaan poliisilaitoksen komisario Tomi Mansikkamäen yleisillä paikoilla tapahtuva häiriökäyttäytyminen vähentyi selvästi. Tapahtumia sen sijaan riitti asuinlähiöissä: kotihälytysten määrä lisääntyi.

– Kun on suositeltu, että ihmiset viettävät aikaa kotona, niin selkeästi se näkyi poliisin tehtävissä, Mansikkamäki kertoo.

Mansikkamäki antaa kiitosta ravintoloille, jotka noudattivat etenkin ensimmäisenä viikonloppuna hyvin asiakastilojen sulkua.

"Yhteen hiileen tässä pitäisi nyt puhaltaa"

Vaasassa nuoret järjestivät viikonloppuna sosiaalisessa mediassa huomiota herättäneen kokoontumisen. Joidenkin laskujen mukaan parinsadan auton letka liikkui muun muassa keskustan ja Vaskiluodon alueella.

– Kyllä on ollut havaittavissa, että nuoriso kokoontuu yhteen yleisille paikoille ja yksityisasuntoihin. Se ei ole suotavaa toimintaa, kun tässä yritetään estää viruksen leviämistä henkilöstä toiseen, Mansikkamäki kertoo.

Poliisin toiveena on, että vanhemmat katsoisivat nyt entistä tarkemmin, missä lapset liikkuvat ja millaisessa seurassa. Mansikkamäen mukaan nuoret ovat kokoontuneet kaikissa Pohjanmaan poliisilaitoksen alueen kunnissa muun muassa huoltoasemien pihoille.

– Lasten ja nuortenkin pitää noudattaa näitä rajoituksia, kun aikuisetkin noudattaa. Poliisi ei halua tähän tarpeettomasti lähteä puuttumaan, mutta pyritään neuvomaan ja kehottamaan, että vältettäisiin isompia porukoita. Yhteen hiileen tässä pitäisi nyt puhaltaa, Mansikkamäki kertoo.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: THL julkaisi kuntakohtaiset tiedot tartunnoista, Trump ennustaa ensi viikosta "rankinta" kriisin aikana, Espanjan päivittäinen kuolinluku laskussa kolmatta päivää peräkkäin

Katso täältä Ylen koronavirusuutiset maakunnittain.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus