Hyppää sisältöön

Ismo Alanko juhlistaa 40-vuotista taiteilijauraansa kymmenen teemakonsertin sarjalla

Marraskuussa Helsingin Tavastialla järjestettävissä konserteissa esitellään artistin tuotantoa kahdeksalla eri teemalla.

Ismo Alanko on tullut tunnetuksi soolouransa lisäksi yhtyeiskä kuten Hassisen kone ja Ismo Alanko Säätiö. Kuva: Arttu Kokkonen

Ismo Alanko on ollut suomalaisen rockin kärkinimiä jo vuodesta 1980 lähtien. Muusikko juhlistaan 40-vuotista taiteilijauraansa Helsingin Tavastialla loppuvuodesta järjestettävillä konserteilla.

Kymmenen konsertin sarja pidetään 10.–21. marraskuuta välisenä aikana. Neljäkymmentä laulujen vuotta -nimisissä konserteissa on kahdeksan erilaista teemaa ja ne esitetään kuudella eri kokoonpanolla.

Alangolle ehdotettiin esiintymistä isolla areenalla, mutta yhden illan sijaan keikkapaikaksi valikoitui 50-vuotisjuhlaansa viettävä Helsingin Tavastia-klubi.

– Tavastia on ainoa paikka, joka on ollut aktiivisesti toiminnassa koko sen ajan kuin minäkin. Tuli mieleen, että siellä olisi käytännöllistä, helppoa, hauskaa, kodikasta ja jotenkin oikeanlaista järjestää tällainen konserttisarja, muusikko sanoo.

Konserttisarja toteutetaan kaksi vuotta sitten Tampere-talolla järjestetyn Talossa Ismo Alanko -tapahtuman pohjalta, jossa muusikko esiintyi kolmena iltana erilaisten kokoonpanojen voimin loppuunmyydyille saleille.

– On paljon pyydetty esittämään eri levykokonaisuuksia. Ja toisaalta on pitkään puhuttu, että olisi kiva soittaa Ismo Alanko Säätiön alkuperäisen kokoonpanon kanssa. Sitten aloin vain miettiä, mitä levyjä haluaisin esittää ja minkä kokoonpanon kanssa haluaisin soittaa, avaa Alanko iltojen taustaa. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Mukaan valikoituneet albumikokonaisuudet pitävät sisällään niin Alangon uran suurimmat ja tunnetuimmat teokset kuin myös harvemmin esitettyjä yllätyksiä. Lavalle nousee kunakin iltana joukko Suomen eturivin muusikoita.

Alanko ei juhli pelkästään 40-vuotista taitelijauraansa, vaan hän viettää myös 60-vuotispäiväänsä torstaina 12. marraskuuta. Synttärikeikalla hän soittaa nykyisen bändinsä ja vierailijoiden kanssa.

Kesällä Ismo Alangon luotsaamaan Hassisen koneen pitäisi esiintyä alkuperäiskokoonpanossaan kotikaupungissaan Joensuussa sekä Provinssissa ja Tampereen Ratinassa 40-vuotisjuhlakonserteissa. Keikkoja ei ole ainakaan vielä peruttu koronatilanteen takia.

Lue myös:

Suomirockin legenda Hassisen kone tekee paluun: "Sanoitukset koskettivat teini-ikäisen ajatusmaailmaa"

Ismo Alangosta tehdään elämäkerta

Ismo Alanko tekee musiikkia nykyelämän ristiriitaisuudesta: “Olemme maailman onnellisimpia ja uusin kansansairaus on masennus”