1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ydinvoimalat

Pyhäjoen ydinvoimalahanke: uusi turvallisuusselvitys pian valmis, maanrakennustyöt tarkoitus aloittaa kesällä

Fennovoima aikoo toimittaa lupia varten tarvittavan materiaalin säteilyturvakeskukselle ensi vuoden alkupuolelle mennessä.

Hanhikiven ydinvoimalan valmistelutöitä on tehty jo usean vuoden ajan. Kuvituskuva. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Hanhikiven ydinvoimalan turvallisuusselvitykset ovat edenneet. Fennovoiman tavoitteena on toimittaa seuraava turvallisuusseloste säteilyturvakeskukselle vielä huhtikuun aikana.

Ensimmäinen erä saatiin STUKille viime joulukuussa. Uudessa selosteessa käsitellään laitospaikkaa ja sen turvallisuuteen liittyviä analyyseja.

Fennovoiman tavoitteena on saada luvitusmateriaali pääosin toimitetuksi STUKiin ensi vuoden alkupuolella ja rakentamislupapäätöstä tavoitellaan edelleen ensi vuoden aikana.

Luvitustyön lisäksi Fennovoima valmistautuu ydinvoimalaitoksen rakentamisvaiheeseen.

Alkuvuoden aikana on keskitytty muun muassa laitostason turvallisuuteen, johon liittyvät tärkeät suunnittelukysymykset on pääosin ratkaistu. Myös laitospaikan asettelu eli niin sanottu lay out on vahvistettu yhdessä laitostoimittajan kanssa.

Tämä mahdollistaa yksityiskohtaiset suunnitelmat tuleville louhinta- ja maanrakennustöille, jotka on tarkoitus aloittaa aikaisintaan heinä–elokuussa.

Fennovoimalla on yli 400 työntekijää, joista noin 70 Pyhäjoella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)