1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raasepori

Raaseporin sairaalan yhteispäivystys lakkautetaan

HUSin hallitus päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

Raaseporin sairaalassa toimii vielä tällä hetkellä ympärivuorokautinen perus- ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Kuva: Paula Tiainen / Yle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin hallitus on päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Päätös tehtiin tänään maanantaina hallituksen kokouksessa.

Äänet jakautuivat yhteispäivystyksen lakkauttamiselle 11–5.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Raaseporin sairaalan nykyinen yhteispäivystys muutetaan ympärivuorokautiseksi yleis-ja akuuttilääketieteen päivystykseksi. Tätä varten täytyy hakea vielä lupa sosiaali- ja terveysministeriöltä.

Yle kertoi maaliskuun puolessa välissä, että Raaseporin sairaalan toimintakustannukset ovat tällä hetkellä reilusti muita Husin sairaaloita korkeammat ja palveluita myös käytetään keskimääräistä enemmän.

Rekrytointivaikeuksien takia sairaalan lääkäreille maksetaan muuta HUS-aluetta korkeampaa palkkaa.

Lakkautettavan perus- ja erikoissairaanhoidon ympärivuorokautisen päivystyksen lisäksi Raaseporin sairaalassa toimii yhteensä parikymmentä osastoa ja poliklinikkaa.

Lisää aiheesta:

Hus kyllästyi houkuttelemaan lääkäreitä töihin aluesairaalaan: ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen jatko vaakalaudalla