Hyppää sisältöön

Koronan aiheuttama poikkeustilanne ei ole näkynyt turvakotiin hakeutumisina Oulussa

Puhelinpalvelun tarve on kuitenkin lisääntynyt, sanoo Oulun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Timo Peltovuori.

Oulun ensi- ja turvakodissa uskotaan, että tiivis yhdessäolo voi myös parantaa ihmissuhteita. Kuvituskuva. Kuva: Risto Degerman / Yle

Koronaepidemia ei ole tuonut asiakasryntäystä Oulun ensi- ja turvakotiin. Toiminnanjohtaja Timo Peltovuori kertoo, että esimerkiksi turvakodissa on yhtä paljon asiakkaita kuin vuosi sitten.

Puhelinpalvelua on kuitenkin lisätty, ja kyselyjen määrä onkin hieman kasvanut entisestä.

Pelkona on ollut, että perheväkivalta pahenee, kun ihmiset joutuvat pysymään nyt kotonaan. Timo Peltovuori kuitenkin huomauttaa, ettei tiivis yhdessäolo väistämättä johda ongelmiin vaan voi myös parantaa ihmissuhteita.

– Voihan se olla, että puolisosta löytää mukaviakin asioita tällaisessa tilanteessa, kun uhka on epämääräisempi ja ulkoinen. Haluaisin nähdä, että tällainen vakavasti otettava tilanne lisää ihmisten ystävällisyyttä.

Jos ajatellaan neljän seinän sisällä olemisen johtavan suuriin ongelmiin, on se Peltovuoren mukaan itseään huonosti toteuttava ennuste.

– Ei sen välttämättä tarvitse mennä niin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)