1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Päätös Assi-sairaalan toteutuksesta esitetään siirrettäväksi ensi syksyyn

Sairaalahankkeen toteutusta koskevat päätökset halutaan siirtää riskien arvioinnin kannalta suotuisampaan ajankohtaan.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Ahveniston sairaala havainnekuvassa
Havainnekuva Ahveniston sairaalasta.Team Integrated

Hämeenlinnassa Ahveniston sairaala -allianssin johtoryhmä esittää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitukselle, että päätös sairaalahankkeen toteutuksesta siirretään ensi syksyyn.

Sairaanhoitopiiri tiedottaa, että Assi-sairaalan taloudelliset riskit saattaisivat kasvaa, jos toteutusta koskeva päätös jouduttaisiin tekemään koronavirusepidemiasta johtuvan poikkeustilan aikana.

Hankkeen osapuolet esittävät, että sairaalahankkeen toteutusta koskeva päätös siirretään riskien arvioinnin kannalta suotuisampaan ajankohtaan. Hankkeen edun mukaista on ajoittaa päätöksenteko niin, ettei koronaviruspandemiaa koskeva riski ole hinnoiteltu osaksi tavoitekustannusta.

Alkuperäisessä päätöksentekoaikataulussa pysyminen tarkoittaisi, että sairaalan tavoitehinnan määrittämiseen liittyviä riskivarauksia jouduttaisiin kasvattamaan.

– Toteutusvaihetta koskeva päätös siirtyy näillä näkymin kahdesta neljään kuukautta eteenpäin, kertoo projektijohtaja Petrus Kukkonen tiedotteessa.

Käytännössä päätös asiasta tehdään siis vasta syksyn aikana, kun se piti alun perin tehdä kesällä.

Päätöksenteon siirtyminen siirtää hieman myös rakennustöiden suunniteltua aloittamista. Allianssin esitys ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia sairaanhoitopiirille.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus kokoontuu päättämään asiasta 8. huhtikuuta.