Kaupunginhallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen – Kuopion Tenniskeskuksen uuden palloiluhallin rakentaminen tarkoitus aloittaa toukokuussa

Halliin tulee kaksi tennis- ja kolme padelkenttää.

Kuopio
Padelia pelataan Kaarinan tenniskeskuksessa.
Padelin pelaamista ulkokentällä Kaarinassa. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Rauhalahdessa toimivan Kuopion Tenniskeskuksen uuden tennis- ja padelhallin rakentaminen on tarkoitus aloittaa toukokuussa.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina yhteistyösopimuksen, joka takaa hankkeelle 425 00 euron tuen. Tuesta 125 000 euroa on vastikkeellista. Esimerkiksi koulut voivat käyttää pelikenttiä liikuntatunneillaan.

Rakentamissuunnitelmat ovat muuttuneet hieman alkuperäisestä. Uusi halli tulee tenniskeskuksen nykyisen parkkipaikan kohdalle ja hallista rakennetaan yhdyskäytävä nykyiseen palloiluhalliin.

Uutta parkkipaikkaa suunnitellaan keskuksen käytöstä poistuvan ylipainehallin tilalle.

Lisää padelkenttiä Kuopioon

Uuteen halliin tule kaksi tenniskenttää ja kolme padelkenttää.

Padel on tennistä muistuttava mailapeli, joka on erittäin suosittua esimerkiksi Espanjassa ja kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Kuopion Bellanpuistoon avattiin helmikuussa padelkeskus.

Kuopion Tenniskeskuksen toiveissa on, että investointi olisi valmis tämän vuoden loppupuolella. Kustannusarvio on noin 1,6 miljoonaa euroa.

Tenniskeskuksen toiminta on tällä hetkellä pysähdyksissä koronapandemiasta johtuvan poikkeustilan vuoksi. Rahavirtojen tyrehtyminen on yrityksen mukaan aiheuttanut lisäpohdittavaa hallihankkeen rahoitusneuvotteluihin.

Hankkeen aloitus ei kuitenkaan näillä näkymin viivästy kuin muutamilla viikoilla alkuperäisestä suunnitelmasta.