1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. suojavaatteet

Naisten vaatteista tuttu Voglia on mukana suojavaatteiden valmistuksessa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri saa vielä tämän kuun aikana suojavaatetäydennystä.

suojavaatteet
Nainen tutkii teollisuusompelukonetta.
Voglian Kristiina Virtanen on tyytyväinen, että yritys voi olla hyödyksi korona-aikana.Tiina Kokko / Yle

Maailmanlaajuinen pula sairaanhoidon suojavälineistä ja -vaatteista on saanut kotimaisen Voglian tarttumaan haasteeseen.

Hämeenlinnan Lammilta käsin toimiva naistenvaatebrändi Voglia sekä virolainen terveydenhuollon työasuja valmistava Puro Design alkavat valmistaa suojavaatteita Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille. Tarkoituksena on tehdä suojatakkeja ja -päähineitä korona-ajan tarpeisiin.

– On hienoa, että meillä on mahdollisuus olla hyödyksi ja toimintamme pääsee vaikuttamaan vaikeasta ajasta selviämiseen. Jaksamista ja suuri hatunnosto nyt koko hoitohenkilökunnalle, kertoo Voglian henkilöstö- ja laatujohtaja Kristiina Virtanen.

Voglia Yhtiöt Oy omistaa osan Puro Designista, ja yritysten välinen yhteistyö on tiivistä. Puronen-tuotteet valmistetaan Voglian Viljandin tehtaalla Virossa.

Suojavaatteiden valmistus ripeästi käyntiin

Yhteisen infrastruktuurin ja vakiintuneiden toimintamallien avulla suojavälineprojekti saatiin nopeasti käyntiin. Tuotteet on jo suunniteltu ja kankaat tilattu eurooppalaiselta valmistajalta.

Koronahoidon tarpeisiin räätälöidyt takit ja lakit valmistetaan laitospesua kestävästä kankaasta. Se on kertakäyttömateriaaleja vastuullisempi vaihtoehto.

– Yhteiskunnan kriisitilanteissa eettiset ja ekologiset valinnat korostuvat ja niiden merkitys on korvaamaton, muistuttaa Puro Designin toimitusjohtaja Matti Huhtinen.

Ensimmäinen suojavaate-erä ommellaan huhtikuun aikana.

Lue seuraavaksi