Hyppää sisältöön

Poliisia kohti ampumisesta epäiltyjen miesten pakomatka jatkuu – poliisi toivoo yleisöltä apua

Runsaat yleisövihjeet eivät ole toistaiseksi johtaneet etsintäkuulutettujen jäljille.

Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Poliisi pyytää edelleen havaintoja kahdesta etsintäkuulutetusta miehestä Kymenlaaksossa.

Miesten epäillään liittyvän ammuskeluun, joka tapahtui Kotkan Sakselassa Helvetin enkeleiden jengitilojen ulkopuolella torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kaksikon etsintä aiheutti Pyhtäällä laajan poliisioperaation viikonloppuna, ja heitä etsitään edelleen. Miesten epäillään ampuneen poliisia kohti etsintöjen aikana.

Havainnot hätäkeskukseen

Toinen miehistä on syntynyt vuonna 1975 ja toinen 1993. Poliisi on myös julkaissut epäiltyjen nimet ja kuvat (siirryt toiseen palveluun).

Yleisövihjeitä on poliisin mukaan saatu runsaasti, mutta ne eivät ole toistaiseksi johtaneet kaksikon jäljille.

Jos miehistä tekee havainnon, poliisi ohjeistaa soittamaan välittömästi hätänumeroon 112. Muihin toimenpiteisiin ei pidä poliisin mukaan ryhtyä.

Miehet ovat todennäköisesti aseistautuneita.

– Poliisin tiedossa ei kuitenkaan ole konkreettista, sivullisiin kohdistuvaa uhkaa, vaikka etsittävien miesten epäillään käyttäneen asetta aiemmin, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo tiedotteessa.

Muita tietoja tai vihjeitä varten poliisi pyytää lähettämään sähköpostia krp(at)poliisi.fi tai soittamaan numeroon 050 447 9574.

Esitutkinnassa murhan ja tapon yritykset

Miesten etsintää johtaa Kaakkois-Suomen poliisi, ja esitutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille.

Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä. Jengitilojen ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua tutkitaan tapon yrityksenä.

– Esitutkinta asiassa on luonnollisesti aivan alkutekijöissään, kun epäiltyjä ei ole päästy kuulemaan, rikosylikomisario Thomas Elfgren Keskusrikospoliisista sanoo poliisin tiedotteessa.

.
.