Tanska alkaa purkaa koronarajoituksia pääsiäisen jälkeen – ensin avataan päiväkodit ja alakoulut

Suuret yleisötapahtumat, kuten musiikkifestivaalit, on kuitenkin kielletty elokuuhun asti.

Tanska
Tanskan pääministeri Mette Frederiksen
Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kuvattuna 30. maaliskuuta.EPA / Martin Sylvest

Tanska alkaa avata koronarajoituksiaan pääsiäisen jälkeen, kertoo Tanskan radio (siirryt toiseen palveluun). Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kertoi maanantai-iltana, että maan päiväkoteja ja alakouluja aletaan avata 15. huhtikuuta, jos koronaepidemia pysyy kurissa.

Frederiksenin mukaan sekä lasten että aikuisten tulee kuitenkin viettää mahdollisimman paljon aikaa sisällä tartuntariskin vähentämiseksi. Lisäksi on huolehdittava, että lapset pitävät välimatkaa toisiinsa.

Tanska jatkaa kuitenkin useimpia rajoituksia vielä ainakin neljän viikon ajan eli 10. toukokuuta asti. Sinä aikana esimerkiksi maan rajat pysyvät kiinni, ja yli kymmenen ihmisen kokoontumiset ovat kiellettyjä. Yläkoulut, kirkot ja kirjastot pysyvät kiinni.

Suuret yleisötapahtumat kielletty elokuuhun asti

Samoin muun muassa ravintoloiden ja kampaamojen on pysyttävä edelleen kiinni. Niiden avaamista voidaan Frederiksenin mukaan harkita seuraavassa vaiheessa. Suuret yleisötapahtumat, kuten musiikkifestivaalit, on Tanskassa kielletty elokuuhun asti.

Roskilden musiikkifestivaalin järjestäjät ilmoittivatkin heti hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen, että ensi kesän festivaali on peruttu. Roskilden festivaali on yksi Euroopan suosituimpia, ja se oli tarkoitus järjestää tänä vuonna jo 50. kertaa.

Pääministeri Frederiksen kertoi hallituksen suunnitelmista tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana. Hänen mukaansa nyt alkaa ensimmäinen varovainen vaihe Tanskan avaamisessa uudelleen, kun tilanne on riittävän vakaa.

Tiedotustilaisuudessa korostettiin myös, että rajoitusten purku edellyttää, että Tanskassa testataan enemmän ihmisiä koronaviruksen varalta ja hankitaan riittävästi suojavarusteita.

Tanskan terveysviranomaisen uusimpien tietojen mukaan maassa on testattu 47340 ihmistä, joista 4681:lla on todettu koronavirustartunta. Viruksen aiheuttamiin oireisiin on kuollut 187 ihmistä.

Lue täältä uusimmat tiedot koronaviruksesta

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus