Britannian pääministeri tehohoitoon koronan takia

Pääministeri Boris Johnsonin kerrottiin aiemmin maanantaina joutuneen sairaalaan.

Boris Johnson
Boris Johnson taputtaa käsiään yhteen ovensuussa.
Britannian pääministerin kanslian julkaisema kuva pääministeri Boris Johnsonista virka-asuntonsa ovella 2. huhtikuuta. Britanniassa on tullut tavaksi osoittaa iltaisin aplodein kunnioitusta koronaviruspotilaita hoitaville. Pippa Fowles / EPA

Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut tehohoitoon koronaviruksen aiheuttamien oireiden takia. Pääministerin kansliasta maanantai-iltana annetun lausunnon mukaan Johnsonin tila oli heikentynyt iltapäivällä.

Tarkkaa tietoa Johnsonin voinnista ei ole, mutta tv-kanava ITV:n tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan hän on ollut tajuissaan, eikä ole hengityskoneessa. The Times -lehden mukaan Johnsonille olisi kuitenkin annettu maanantaina lisähappea.

55-vuotias Johnson kertoi toissa viikolla saaneensa koronavirustartunnan, ja on sen jälkeen ollut karanteenissa pääministerin virka-asunnossa. Aiemmin maanantaina kerrottiin, että Johnson oli joutunut sairaalahoitoon edellisiltana sitkeiden oireiden takia.

Pääministerin kanslian mukaan Johnson on pyytänyt hallituksen ylimpänä valtiosihteerinä toimivaa ulkoministeri Dominic Raabia sijaistamaan pääministeriä tarpeen vaatiessa.

Lue täältä uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lähteet: Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus