1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiepalvelu

Operaatio Pajunkissa peruttiin tältä pääsiäiseltä, mutta apua saa tien päälle edelleen

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa on paikallisia vapaaehtoisia apua tarjoamassa. Hygieniakäytäntöjä on tarkennettu.

tiepalvelu
Kuvassa on lähes tyhjä moottoritie.
Pohjoisen hiihtokeskukset ovat kiinni ja niinpä pääsiäisen liikenne on normaalia reilusti hiljaisempaa.Silja Viitala / Yle

Autoliiton perinteinen tiepäivystys Operaatio Pajunkissa on peruttu tältä pääsiäiseltä, mutta alueelliset vapaaehtoiset sekä liiton hinauskumppanit palvelevat Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa normaaliviikonloppujen tapaan

Operaatio Pajunkissa päätettiin perua 50-vuotisen historiansa aikana ensimmäisen kerran, koska runsasta liikennettä pohjoisen hiihtolomakeskuksiin ei ole nyt odotettavissa poikkeustilan vuoksi.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalaisen mukaan sekä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa että Lapissa löytyy kuitenkin vapaaehtoisia auttamaan tiellä pulaan joutunutta.

– Piireissä on päivystyspuhelin, johon pääsee yleisen tiepalvelun valtakunnallisen puhelinnumeron kautta. Keskus yhdistää oikeille henkilöille.

Vesalainen arvioi, että pääsiäisviikonloppuna tyypillisimmät avustukset ovat renkaan vaihto ja apuvirrananto. Huonokuntoiset tiet lisäävät rengasvaurion riskiä ja poikkeusajan vähäinen auton käyttö aiheuttaa akkuongelmia.

Tiepalvelun vapaaehtoiset noudattavat nyt aiempaa tarkempaa hygieniasuositusta apua tarjotessaan.

Autoilijalta ei esimerkiksi pyydetä kuittausta annetusta avusta, vaan toimenpiteiden loppusumma kerrotaan kuljettajalle ja rekisterikilpi kuvataan. Tiepalvelumiehet käyttävät myös kertakäyttökäsineitä auton kosketuspintoja käsitellessään.

Autoliiton yleinen tiepalvelu palvelee numerossa 0200 8080. Apua voi tilata myös Autoliiton älypuhelinsovelluksella.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi