1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun kaupunki tukee yrityksiä pidentämällä vuokrien ja laskujen maksuaikoja – varsinaista kriisirahoitusta ei anneta

Yrityksille pyritään myös muun muassa antamaan neuvontaa erilaisten tukien haussa.

Oulu
Oulun kaupungintalo helmikuussa
Oulun kaupungin joustotoimet koskevat myös yhdistyksiä.Marko Väänänen / Yle

Oulun kaupunki ei aio antaa varsinaista kriisirahoitusta paikallisille yrityksille koronatilanteen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Kaupunki jatkaa kuitenkin tarvittaessa yritysten vuokran- ja laskunmaksuaikoja pahimman tilanteen yli, ja yrityksiä voidaan vapauttaa kokonaan vuokravastuusta julkisisissa tiloissa kesäkuun loppuun asti.

Oulu pyrkii myös tekemään paikallisia hankintoja tilanteen niin salliessa ja lupaa hoitaa yrityksien lähettämät laskut pois mahdollisimman pian.

Kaupunki lisää myös neuvontapalveluja yrityksille. Apua voi saada muun muassa uusien Business Finlandin, Ely-keskuksen ja Finnveran yrityksille suunnattujen rahoitus- ja tukihakemuksien laadintaan. Lisäksi BusinessOulu aloittaa markkinointikampanjan, jossa käsitellään uusia tapoja toimia vaikeassa tilanteessa.

Oulun kaupunginhallitus merkitsi toimenpideohjelman tiedoksi kokouksessaan maanantaina. Kaupungin toimet koskevat myös yhdistyksiä.

Pohjois-Pohjanmaalla puolueiden piirijärjestöt ovat jo vaatineet kuntia tukemaan paikallista elinkeinoelämää. Rahallista tukea yrityksille suoraan tai lainaa antamalla ovat tarjonneet nyt esimerkiksi Raahe, Kuusamo ja Liminka.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi