Hyppää sisältöön

Jyväskylän kaupunginkirjasto hankkii lisää e-kirjoja ja äänikirjoja – ennätykset paukkuneet verkkopalveluissa

Kirjastojen oli määrä olla kiinni alkuperäisen aikataulun mukaan 14. huhtikuuta asti, mutta sulkuaikaa on jatkettu toukokuulle.

Kirjaston hyllyjen ääreen ei toistaiseksi pääse, mutta e-aineistoja on tarjolla pian entistä enemmän. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Jyväskylässä kaupunginkirjasto hankkii lisää sähköistä luettavaa. Kirjasto on päättänyt kohdistaa osan hankintoihin tarkoitetuista rahoista e-aineistokokoelman ylimääräiseen kartuttamiseen.

Uusia e-kirjoja ja äänikirjoja on tulossa lainattavaksi kevään aikana.

Kirjasto on hankkinut uusia lisenssejä myös kotimaisia aikakauslehtiä tarjoavaan eMagz-palveluun. Aikakauslehtien valikoima kasvaa yhdeksällä uudella lehdellä, jonka lisäksi muutaman lehden yhtäaikaisten käyttäjien määrää on kasvatettu. Palvelusta löytyy nyt myös sanomalehtiä, joiden verkkokäyttö on aiemmin ollut rajoitettu kirjaston tiloihin.

Kirjaston sähköisten aineistojen kysyntä on kirjaston sulkuaikana kasvanut ja osaa verkkopalveluista on käytetty ennätysmäärin.

E-kirjoja ja -äänikirjoja lainattiin koko Keski-Suomen käytössä olevista Keski-Kirjastoista maaliskuun aikana lähes 8800 kertaa.

Ennätyslukemassa oli 20 prosentin nousu edelliseen ennätyskuukauteen, kuluvan vuoden tammikuuhun, verrattuna.

Ellibs-palvelun e-kirjoja lainattiin maaliskuussa 3779 kertaa ja äänikirjoja 5010 kertaa.

Kirjastojen sulkuaikaa on jatkettu toukokuulle. Näillä näkymin Jyväskylän kaupunginkirjasto avaa ovensa aikaisintaan 14. toukokuuta.

Aineistojen eräpäiviä on siirretty kirjastojen ollessa kiinni, eikä sulkuaikojen jatko vaikuta lainaustilanteeseen.

Kirjastojen ollessa suljettuina aineistoja ei voi lainata, varata tai palauttaa. Myöskään maksuja ei sulkuaikana kerry.

.
.