Finnpulp pohtii yhä sellutehdasvaihtoehtoja joko Kuopiossa tai jossain muualla – lupailee lisätietoja syksyllä

Korkein hallinto-oikeus kumosi joulukuussa hankkeelle myönnetyn ympäristöluvan.

biotuotetehtaat
Finnpulpin projektijohtaja Timo Piilonen esitteli havusellutehtaalle suunniteltua paikkaa elokuussa KHO:n puheenjohtaja ja presidentti Kari Kuusiniemelle.
Finnpulpin projektijohtaja Timo Piilonen (vas.) esitteli havusellutehtaalle suunniteltua paikkaa elokuussa KHO:n puheenjohtaja ja presidentti Kari Kuusiniemelle (oik.).Anne-Pauliina Rytkönen / Yle

Kuopioon jättimäistä havusellutehdasta suunnittelut Finnpulp ei ole vielä hylännyt ajatusta tehdashankkeen toteutumisesta.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun) ja Finnpulpin toimitusjohtaja Martti Fredrikson vahvistaa lehden tiedot Ylelle.

Korkein hallinto-oikeus kumosi joulukuussa hankkeelle myönnetyn ympäristöluvan.

Finnpulp selvittää yhä, voisiko sellutehdashanke toteutua jossakin muodossa joko Kuopiossa tai muualla.

– Nyt selvitetään erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, jolla hankkeelle saisi ympäristöluvan, Fredrikson sanoo Ylelle.

Tehdashankkeen toteuttaminen eri laajuudessa tai jossain muussa paikassa vaatisi uuden lupamenettelyn. Ainakin Kiteen kaupunki ilmoitti ympäristöluvan epäämisen jälkeen, että se haluaisi tehtaan kaupungin alueelle.

Finnpulp aikoo kertoja uusia tietoja tehdashankkeen etenemisestä mahdollisuuksien mukaan syksyllä.

Finnpulpin Kuopion Sorsasaloon suunnitellun biotuotetehtaan kustannusarvio oli 1,6 miljardia euroa. Ympäristölupahanke kesti lähes viisi vuotta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus