Hyppää sisältöön

Kauhea matkakuume ja neljän seinän sisällä? Täältä pääset virtuaalimatkalle Venetsiaan, Hollanin kukkakedoille ja kuningatar Elisabetin edustusasuntoon

Historiallinen Colosseum, monet museot ja muut kohteet ovat avanneet ovensa virtuaalimatkailijoille. Kokosimme matkavinkit kuuteen maahan.

Turisteja Canal Granden ylittävällä Rialton sillalla Venetsiassa lokakuussa 2019. Kuva: AOP

Koostimme yhteen suosittuja turistinähtävyyksiä, mahtavia maisemia ja museoita kotoa nautittavaksi.

Voit tutkia kohteita kännykältä tai tietokoneelta liikuttaen ympäristöjä hiirellä. Osa materiaalista on 360-videoita. Ne ovat sisältöä, jonka kuvakulma kääntyy, jos videota katsoo älypuhelimella. Joitain tämän artikkelin sisällöistä on myös mahdollisuus katsoa virtuaalilaseilla.

ESPANJA: Näe Don Quijoten tarinan tuulimyllyt

Käy kierroksella tuulimyllyjä vastaan taistelleen Don Quijoten ja kirjailija Miguel de Cervantesin maailmassa.

Cervantes perusti monet klassikkoteoksensa kohtauset todellisiin paikkoihin Espanjassa. Pääset tutustumaan niihin tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

ITALIA: Koe Venetsian kanaalit ja historiallinen Colosseum

Mies kävelyllä Colosseumin ohitse Roomassa, Italiassa 23. maaliskuuta 2020. Kuva: AOP

Adrianmeren rannalla sijaitsevaan Venetsiaan voi tutustua Youtube-kanavan kautta, jonne on koottu kanaaleistaan tunnetun historiallisen kaupungin maisemia live-lähetyksiin (siirryt toiseen palveluun). Ne tarjoillaan klassisen musiikin säestyksellä.

Sukella syvemmälle kaupungin historiaan ja kohteisiin täällä (siirryt toiseen palveluun).

Kuuluisin Italian pääkaupungin Rooman maamerkeistä on Colosseumin amfiteatteri, jonka saloihin pääsee nyt tutustumaan myös verkossa (siirryt toiseen palveluun).

Kääpiövaltio Vatikaanissa voi käydä katsomassa vaikka Michelangelon koristelemaa Sikstuksen kappelia (siirryt toiseen palveluun) ja sen alttariseinälle maalattua kuuluisaa Viimeinen tuomio -freskoa.

Vatikaani-museossa (siirryt toiseen palveluun) on avoinna myös lukuisia muita näyttelyitä.

Voit myös käydä pohjoisessa Firenzen kaupungissa sijaitsevassa Uffizin palatsissa. Pääset täältä (siirryt toiseen palveluun) palatsin taidegalleriaan, joka kuuluu maailman tunnetuimpiin.

HOLLANTI: Kukkaloistoa ja maailman suurin van Goghin maalausten kokoelma

Parinkymmenen kilometrin päässä Hollannin pääkaupungista Amsterdamista kasvaa kukoistava Keukenhofin puutarha. Tulppaanien ja muiden sipulikukkien väriloistoa pääsee ihailemaan reilun tunnin ajaksi Wanderlust Travel Videos (siirryt toiseen palveluun) -videon kautta Youtubessa.

Puutarhan johtaja Bart Siemerink kertoo erilaisista tulppaanilajikkeista ja vuosisatoja kestäneestä jalostustyöstä lisää Youtubessa (siirryt toiseen palveluun).

Keukenhofin vuosittainen kukkanäyttely jää tänä vuonna avaamatta yleisölle koronavirustilanteen takia. Kuva: AOP

Hollannissa säilytetään myös yhden maailman merkittävimmän taidemaalarin töitä.

Amsterdamissa sijaitseva Van Gogh Museum (siirryt toiseen palveluun) pitää sisällään maailman suurimman Vincent van Goghin maalausten kokoelman.

RANSKA: Pariisin alla sijaitsee käytävien ja huoneiden verkosto

Tiesitkö, että Pariisin maanpinnan alla kulkee laaja käytävien ja huoneiden verkosto?

Pariisin katakombeja käytettiin muutama vuosisata sitten myös hautapaikkana, joten käytävillä näkyy kalloja. Nykyään pääsy verkostoon on rajattu, mutta pääset kurkistamaan katakombeihin täältä (siirryt toiseen palveluun).

Maanpinnan päällä tunnetuin nähtävyys lienee Eiffelin torni, jonka historiaan, rakennusprojektiin (siirryt toiseen palveluun) ja itse nähtävyyteen (siirryt toiseen palveluun) pääsee tutustumaan Googlen palvelussa.

Pariisin lähellä sijaitsevan ylellisen Versailles´n palatsin (siirryt toiseen palveluun) ovet ja sen kuuluisa puutarha (siirryt toiseen palveluun) ovat avattu virtuaalivierailijoille.

Myös pariisilaismuseot Louvre (siirryt toiseen palveluun) ja Musée d’Orsay (siirryt toiseen palveluun) näyttävät kokoelmiaan verkossa.

Pariisista voit matkustaa länteen Givernyn pikkukaupunkiin, missä voit kuljeskella taidemaalari Claude Monet'n kotitalossa (siirryt toiseen palveluun).

BRITANNIA: Mystinen, tuhansia vuosia vanha Stonehenge

Talvipäivänseisauksen juhlijoita Stonehengellä Wiltshiressä Britanniassa auringonnousun aikaan 22. joulukuuta 2019. Kuva: AOP

Reilun sadan kilometrin päässä Lontoosta sijaitsee tunnettu Stonehengen maamerkki. Verkkomatkailijoille on avattu pääsy (siirryt toiseen palveluun) tuhansia vuosia vanhaan kivimonumentin äärelle.

Britannian kuningasperheen virallinen koti Lontoossa, Buckinghamin palatsi (siirryt toiseen palveluun), on myös avannut ovensa virtuaalikierroksille.

Lontoon kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuvan Tower Bridge (siirryt toiseen palveluun) -sillan pääsee näkemään täältä.

Lontoon British Museum on yksi maailman vanhimmista museoista. Googlen Arts & Culture (siirryt toiseen palveluun) -virtuaalinäyttelyn kautta voi käyskennellä museon tiloissa, tutkia näyttelyjä ja nähdä vaikka muumioita.

IRLANTI: Jättiläisen rakentama pengertie

Irlannin suosituin nähtävyys Cliffs of Moher ikuistettuna auringonlaskussa. Kuva: AOP

Länsirannikon jylhät Cliffs of Moher -rantakalliot on Irlannin tunnetuimpia luonnonnähtävyyksiä. Tämä virtuaalikierros (siirryt toiseen palveluun) on katsottavissa myös VR-laseilla.

Irlannissa vaikuttavia luonnokohteita riittää myös maan itäpuolella. Yksi vaikuttavimmista on kalliomuodostelma nimeltä Giant's Causeway (siirryt toiseen palveluun), eli jättiläisen pengertie. Nähtävyys koostuu tuhansista yhteen liittyneistä basalttipylväistä. Paikallislegendan mukaan se oli jättiläisten rakentama kulkuväylä Skotlantiin. Lisää materiaalia löytyy myös täältä (siirryt toiseen palveluun).

.
.