Jo kahdeksan vanhusta kuollut koronavirukseen yläsavolaisessa yksityisessä hoitokodissa – Ylä-Savon sote kehottanut tehostamaan hygieniatoimia

Viime perjantaina kuolleita oli hoivakodissa kolme.

Pohjois-Savo
Hoitaja työntää vanhusta pyörätuolissa Tervossa hoivakoti Vuokossa.
Yläsavolaisessa hoivakodissa on todettu jo kahdeksan koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Ylä-Savossa sijaitsevassa yksityisessä hoivakodissa jo kahdeksan ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen. Kaikki menehtyneet ovat hoivakodin hyvin iäkkäitä asukkaita.

Tartuntoja on sekä asukkailla että henkilökunnalla. Viime perjantaina kuolleita oli Ylä-Savon soten mukaan kolme.

Tartunnan saaneet ovat Ylä-Savon soten tiedotteen mukaan eristettyinä, altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat tiedossa.

Hoivakodin epidemiatilanteessa kaikki yksikön asukkaat ja koko yksikön henkilökunta testataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksesta koronaviruksen varalta. Testaukset ovat Ylä-Savon soten johtavan lääkärin Anssi Uutelan tiedon mukaan osin vielä kesken.

Kuntayhtymä on ohjeistanut hoivakotia tehostamaan hygieniatoimia ja siivouskäytäntöjä. Aluehallintovirasto aikoo selvittää kyseisen hoivakodin koronavirustartuntojen taustat.

Ylä-Savon soten alueella oli todettu tiistaihin mennessä 31 laboratoriovarmistettua COVID-19-tartuntaa. Ylä-Savon sote on osa Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus