1. yle.fi
  2. Uutiset

Mustasaaren yt:t saatiin päätökseen: lomautuksia erityisesti sivistyspalveluissa, lomautettaville työpooli ja henkilöstöpankki

Jos poikkeusolot jatkuvat, lomautuksia joudutaan ehkä käsittelemään uudelleen.

kuntatalous
Korsholm ämbetshus
Lomautukset koskevat jossain muodossa 229 työntekijää, jos poikkeusolot jatkuvat. (Arkistokuva)Yle/Mari Latva-Karjanmaa

Mustasaaren kunnan yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen tänään tiistaina 7. huhtikuuta. Yhteistoimintaneuvottelujen syynä oli koronavirustilanne.

Neuvottelujen tuloksena on, että lomautukset koskevat koskee jossain muodossa 229 työntekijää, jos poikkeusolot jatkuvat. Päätös koskee ensisijaisesti ajanjaksoa 8.–13.5.

Jos poikkeusolot jatkuvat, lomautuksia jatketaan ja voimaan tulee muita lomautuksia. Kaikki lomautukset voivat kestää enintään 90 päivää.

Varhaiskasvatus suurin ryhmä

Mustasaaren kunta kertoo, että lomautukset kohdistuvat erityisesti sivistyspalveluihin, koska sen toiminnalle hallitus on asettanut suurimmat rajoitukset, ja niiden vaikutukset näkyvät osittain heti.

Suurin ryhmä, jota lomautukset koskevat, on varhaiskasvatuksen työntekijät. Koronavirustilanteen vuoksi lasten määrä varhaiskasvatuksessa on vähentynyt noin 1 300:sta vajaaseen 300 lapseen. Lomautukset toteutetaan muutaman päivän aikana toukokuussa., mutta jos poikkeusolot jatkuvat, myös lomautuksia jatketaan.

Myös kirjastotoiminta, musiikkiopisto, aikuisopisto ja osia vapaa-aikatoimesta on lomautusten kohteena, jos poikkeusolot jatkuvat 31 toukokuuta jälkeen.

Koronavirustilanteesta johtuvat lomautukset koskevat myös siivouspalveluja ja ruokapalveluja.

Opastusta uusiin tehtäviin

Mustasaari perustaa lomautettaville sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen omaaville työntekijöille työpoolin, jonka kautta heidät voidaan opastaa uusiin työtehtäviin. Muut lomautettavat työntekijät kootaan henkilöstöpankkiin, josta heitä kutsutaan muihin työtehtäviin.

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne

Lue seuraavaksi