Kuhmo antaa yrityksille vuokrahuojennuksia – takaisinmaksuaikaa jopa kaksi vuotta

Lisäksi Kuhmon kaupunki valmistelee hankkeita tukeakseen yrityksiä kriisitilanteessa.

koronavirus
Läheltä
Yle

Kuhmon kaupunki tarjoaa yrityksille vuokrahuojennuksia koronaviruksen takia.

Kaupunginhallitus päätti tiistaisessa kokouksessaan, että kaupunki antaa vuokralaisilleen lisää maksuaikaa vuokriin. Maksuvapaita kuukausia voi olla kolme, ja takaisinmaksuaikaa jopa kaksi vuotta.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että yritykset saavat apua tässä tilanteessa matalalla kynnyksellä. On kaikkien etu, että yritysten kyky työllistää poikkeusolojen jälkeen säilyisi. Haluamme panostaa myös yrittäjien omaan jaksamiseen, kaupunginjohtaja Tytti Määttä sanoo.

Määtän mukaan tämä auttaa yritysten käyttötalouden kanssa, mutta suunnitteilla on myös lisätoimia yritysten avittamiseksi. Kaupunki on tukenut yrityksiä myös yritysneuvonnan ja markkinoinnin kautta.

– Valmistelemme uusia hankkeita ja haemme rahoitusta. Työn alla on ERS-hanke, jolla kriisitilanteessa voidaan tukea yrityksiä, Määttä sanoo.

Yhteisöjä Kuhmo tukee muun muassa pitämällä kiinni annetuista avustuksista ja tarjoamalla kaupungin omat tilat yhteisöjen maksuttomaan käyttöön. Kaupunki maksaa myös yrityksien lähettämät laskut mahdollisimman pian.

Myös Suomussalmi ja Kajaani ovat tukeneet yrittäjiä vuokrahuojennuksilla.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus