1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuoden lähiruokateko -palkinto Pielisen Kalalle

Luonnonkala-säilyke voitti myös yleisöäänestyksen.

lähiruoka
Luonnonkalasäilykettä esitellään Pielisen kalajalostamolla.
Luonnonkala-säilyke sisältää muun muassa lahnaa, säynettä ja pasuria.Meri Remes / Yle

Pielisen Kala saa Vuoden 2020 lähiruokateko -palkinnon.

Nurmeslainen yritys palkitaan sen alkuvuodesta markkinoille tuomastaan Luonnonkala-säilykkeestä ja pitkäjänteisestä työstään kotimaisen luonnon kalan käytön edistämiseksi.

2 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tunnustus luovutetaan Lähiruoka & Luomu -messuilla Helsingissä elokuussa.

Raadin lisäksi Pielisen Kala oli yleisöäänestyksen suosikki. Luonnonkala-säilyke sisältää muun muassa lahnaa, säynettä ja pasuria.

Pielisen Kala on perustettu vuonna 1994. Se työllistää 18 ihmistä.

Perheyritys tuottaa 3 000 säilykepurkkia päivässä. Uudet investoinnit mahdollistavat tuotannon kymmenkertaistamisen.

Lue seuraavaksi