1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. posti

Kuka vain voi tuottaa iloa kirjeellä kotona olevalle vanhukselle – Etelä-Savossa tempaus, kirjoita nyt

Essoten kotihoito toimittaa kirjeet ja postikortit perille pääsiäisen jälkeen parin viikon aikana.

Kuva: Jaana Polamo / Yle

Essoten kotihoidon asiakkaina oleville vanhuksille voi nyt kirjoittaa kirjeen tuottamaan iloa ja läsnäoloa.

Tempauksen ideana on kirjoittaa tuntemattomalle ihmiselle hyvän mielen kirje, jonka Essoten kotihoito toimittaa perille parin viikon kuluessa pääsiäisen jälkeen.

Kirjeissä saa näkyä kirjoittajan persoona, ja viesteissä voi kertoa arkisista asioista, itseä rohkaisseista sanoista tai esimerkiksi kevään luontohavainnoista. Kirjeissä ei saa olla uskonnollista tai poliittista viestiä.

Kirjeposti on laitettava pieneen avonaiseen kuoreen, jonka päälle kirjoittaa esimerkiksi "kirje tuntemattomalle". Avonainen kirjekuori lähetetään suljetussa kuoressa perille. Viestit katsotaan ennen toimittamista perille, jotta varmistutaan kirjeiden olevan asiallisia.

Samanlaisia kampanjoita tuntemattomille kirjoitettavista kirjeistä on ollut eri puolilla Suomea ja maailmaa. Jos Etelä-Savossa tempaus onnistuu, sille voi seurata jatkoa tulevaisuudessa.

Kirjeet tai postikortit on toimitettava Parasta Etelä-Savoon -hankkeen työntekijälle Laura Hokkaselle tiistaihin 14. huhtikuuta mennessä. Postiosoite on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, PL 68, 50101 Mikkeli. Kirjeen kirjoittamisessa käytetään Tampereen Setlementin ohjeita. Ne löytyvät tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).