Vantaan Koivukylän murhasta epäillyillä nuorilla miehillä vakava rikostausta – tuomiot tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä

Maaliskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyillä 26- ja 25-vuotiailla miehillä on taustallaan pitkät vankeustuomiot.

Koivukylä, Vantaa
Poliisiauto Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen pihalla.
Arkistokuva.Antro Valo / Yle

Vantaan Koivukylässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa maaliskuussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyt miehet ovat molemmat syyllistyneet useisiin rikoksiin viime vuosina.

26-vuotiaalla epäillyllä on taustallaan Helsingin käräjäoikeuden antama kolmen vuoden vankeustuomio törkeästä ryöstöstä vuodelta 2017.

Helsingin käräjäoikeuden mielestä rikos oli erityisen raaka ja julma. Lisäksi hän on saanut tuomiot muun muassa rattijuopumuksesta, vahingonteosta ja yleisvaaran tuottamuksesta.

25-vuotias epäilty on puolestaan tuomittu vuonna 2018 Helsingin käräjäoikeudessa tapon yrityksestä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi hän on saanut tuomiot ainakin pahoinpitelystä sekä törkeästä pahoinpitelystä.

Koivukylän murhatutkinnassa on vangittuna murhasta epäiltynä myös 32-vuotias nainen. Rikoksen uhri oli 35-vuotias mies. Sekä rikoksen uhri että kaikki epäillyt tunsivat toisensa jo aiemmin.

Kartta Paatsamakujasta.
Laura Tolonen / Yle

Motiivi yhä epäselvä

Epäilty murha tapahtui Vantaalla Koivukylässä Paatsamakujalla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa maaliskuussa. Se tuli ilmi, kun vuokranantaja saapui tarkastamaan asuntoa kaksi viikkoa henkirikoksen jälkeen.

Tapauksen tutkinta jatkuu edelleen epäiltyjen kuulusteluilla. Tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että henkirikoksen motiivia selvitetään yhä. Kuulustelut voivat jatkua kuukausia.

– Kaikkia kolmea epäillään yhä murhasta, ja he ovat vangittuina. Yksityiskohdat selkenevät kuulustelujen edetessä, toteaa Minkkinen.

Lisää aiheesta:

Poliisi: kolme henkilöä vangittu epäiltynä murhasta Vantaan Koivukylässä

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus