Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto otti vanhusten hoivakodin valvontaansa Kiuruvedellä – yksikössä kahdeksan koronakuolemaa

Attendon toimitusjohtaja kertoi tänään Ylelle, että yksikön koronavirustartunnat ovat lähtöisin yksikköön maaliskuun alussa muuttaneelta asukkaalta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto otti hoivakoti Kallionsydämen valvontaansa lukuisten koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten vuoksi. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut Kiuruvedellä toimivan Attendon Kallionsydämen vanhusten hoivakotiyksikön valvontaansa.

Ylä-Savon sote kertoi tiistaina, että yksikössä on todettu jo kahdeksan iäkkään asukkaan koronaviruskuolemaa.

Avi haluaa muun muassa varmistaa, että hoivapalveluyksikössä turvataan siellä asuvien ja koronavirukseen sairastuneiden vanhusten riittävä terveydenhuolto. Avi valvoo lisäksi, että esimerkiksi koronaan sairastuneiden hoito, altistuneiden suojautuminen ja karanteeni, sekä tartunnanjäljitys toteutuu viranomaisohjeiden mukaisesti.

Avi on pitänyt hoivakodissa valvontakokouksia.

Attendon Kallionsydämen valvontavastuu on jatkuvasti Ylä-Savon sotella. Ylä-Savon sote on myös vastuussa tiedottamisesta Kallionsydämen toiminnan ja sen mahdollisten muutosten osalta.

Aluehallintoviraston valvontapäätöksestä kertoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoi tänään Ylelle, että Kiuruveden yksikön koronavirustartunnat olivat peräisin yksikköön maaliskuun alussa muuttaneelta uudelta asukkaalta, joka oli aluksi oireeton.

Attendon vanhusten hoivakodit ovat olleet aluehallintoviraston valvonnassa aiemminkin. Esimerkiksi vuonna 2019 avi puuttui Attendon yksiköiden toimintaan Siilinjärvellä ja Joroisissa.