Syytteiden nosto Porvoon ampumisissa siirtyy elokuulle – murhien yrityksistä epäillyt veljekset pysyvät yhä vangittuina

Poikkeuksellinen poliiseihin kohdistunut ammuskelu ja sitä seurannut takaa-ajo herättivät paljon huomiota elokuussa 2019.

poliisisurmat
Porvoon ampumisesta epäiltyjen veljesten vangitsemisistunnot järjestettiin Vantaalla Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa 29. elokuuta 2019, kuvassa vanhempi veljeksistä.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi kahdesta murhan yrityksestä epäillyt ruotsalaiset veljekset 29.8.2019. Veljeksistä vanhempi peitti kasvonsa oikeudessa.Pasi Murto / AOP

Syytteiden nostaminen Porvoossa viime syyskuussa tapahtuneista poliisiammuskeluista siirtyy jälleen. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on jatkanut kahden veljeksen vangitsemista ja määrännyt syytteiden noston määräpäiväksi 25. elokuuta.

Oikeus päätti lykätä määräpäivää syyttäjän vaatimuksesta. Erikoissyyttäjä Jukka Haavisto kertoo Ylelle, että poliisin esitutkinta ei ole vielä valmistunut.

Haavisto myös sanoo, että jos syytteitä nostetaan, koronanapandemian vaikutukset mahdolliseen oikeudenkäyntiin ja sen ajankohtaan halutaan ottaa huomioon.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo, että tutkinta on loppusuoralla.

Ampujat lähtivät hurjalle pakomatkalle

Ruotsalaisten miesten epäillään ampuneen poliiseja Porvoon teollisuusalueella sunnuntain 25. elokuuta vastaisena yönä.

Tämän jälkeen he lähtivät pakomatkalle, joka päättyi Pirkanmaalle Ikaalisiin sunnuntai-iltana.

Pakomatkalla miehet ajoivat poliisiautoja päin ja ampuivat niitä kohti. KRP tutkii Porvoon ja Pirkanmaan tapahtumia epäiltyinä useiden murhien yrityksinä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi Raymond ja Richard Granholmin pian tapahtumien jälkeen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhan yrityksestä. Veljekset ovat olleet vangittuina siitä asti.

Alun perin syytteet veljeksiä vastaan piti nostaa 24. tammikuuta mennessä, mutta oikeus pidensi jo talvella määräaikaa 24. huhtikuuta asti.

Lue myös:

Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen veljesten isä HS:lle ja HBL:lle: Rikosten motiivia mahdoton ymmärtää

Vanhemman veljen asianajaja Ylelle: "Ymmärrän, että juttu kiinnostaa Suomen kansaa" – Puolustus vaikenee tässä vaiheessa Porvoon ampumisista

Pikkurikollinen, entinen vapaaottelija ja treenattu tyyppi – Nämä 5 asiaa tiedämme Porvoon epäillyistä ampujista

Porvoon ampumisten tutkinnanjohtaja Ylelle: "Poliisi ei vetänyt liipasimesta, monessa muussa maassa poliisi olisi ampunut"

Kaksi Ruotsin kansalaista otettu kiinni, tehtävä liittyi omaisuusrikokseen – Nämä asiat tiedämme Porvoon ampujista ja poliisin tutkinnasta

KRP: Porvoon poliisiampumisista epäillyt saatu kiinni Tampereen seudulla – ampuivat poliisia kohti ja ajoivat poliiseja päin