Poliisin tehostettu pääsiäisvalvonta Uudenmaan rajoilla alkoi – pääsiäisen mökkimatka ei ole perusteltu syy ylittää maakuntarajaa

Arkipäivien lupalapuilla rajan yli ei pääsiäispyhinä pääse.

koronavirus
Poliisi tarkastaa autoilijoita Uudenmaan rajalla.
Poliisit tarkasti kulkulupia Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajalla kantatiellä 52 Raaseporissa 3. huhtikuuta. Maakuntarajojen valvontaa tehostetaan pääsiäiseksi.Markku Ulander / Lehtikuva

Poliisi tehostaa Uudenmaan maakuntarajan valvontaa pääsiäiseksi. Tehostettu valvonta alkoi torstaiaamuna kahdeksalta, kertoi Helsingin poliisin päällikkö Lassi Aapio radion Ykkösaamussa.

– Hiljaisilla liikenneosuuksilla on ollut välillä vähemmän valvontaa, mutta tästä aamusta alkaen valvotaan kaikkia tarkastuspisteitä ja pienempiäkin kohteita, Aapio sanoi.

Poliisi valvoo liikennettä Uudenmaan maakuntarajalla noin 40 tarkastuspisteellä ja liikkuvalla valvonnalla.

Tarkastuspisteet sijaitsevat kattavasti liikenneväylillä. Aktiivisella liikkuvalla valvonnalla katetaan myös pienempiä teitä. Lisäksi Uudenmaan maakuntarajan ylittäviä junia valvotaan, poliisi tiedottaa.

Liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä.

Poliisi muistuttaa, että vapaa-ajan matkustaminen, eli esimerkiksi mökkimatka tai pääsiäisen juhlistaminen, eivät ole perusteltuja syitä. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti. Arkipäivien lupalapuilla rajan yli ei nyt pääse.

– On odotettavissa, että monet kansalaiset haluaisivat lähteä viettämään pääsiäistä Uudenmaan ulkopuolelle. Liikkumisrajoitus on voimassa 19. huhtikuuta asti, eivätkä juhlapyhät tee siihen poikkeusta. Tehostamme valvontaa, jotta liikkumisrajoituksen tavoite ei vaarantuisi, eli koronavirustartunnat eivät leviäisi Uudeltamaalta muualle Suomeen, Aapio sanoi Ylelle torstaina.

Liikenteen sujuvoittamiseksi poliisi pyytää välttämättömällä asialla maakuntarajaa ylittäviä varautumaan siihen, että tarkastuspisteellä on esitettävä riittävä suullinen tai kirjallinen peruste tai syy liikkumiselle.

Poliisi saa valvontaan virka-apua Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta.

Aapio kertoi Ykkösaamussa, että Uudenmaan rajoilla on tarkastettu rajoitusten aikana yhteensä 400 000 ajoneuvoa ja käännytettyjen määrä on laskenut koko ajan. 3050 ajoneuvoa on käännytetty rajoilta, ja sakkolappuja on kirjoitettu 26.

Korjaus 9.4. klo 13.33: Jutussa kerrottiin alun perin virheellisesti tehostetun valvonnan alkaneen perjantaiaamuna. Kyse on torstaiaamusta.

Lue myös:

Pääsiäinen edessä, eikä Uudeltamaalta pääse mihinkään – ulkoilupaikkoihin odotetaan ryntäystä, poliisi varautunut purkamaan ruuhkia

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus