1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ruuan tilaus- ja noutopalveluaan koronavirusepidemian vuoksi

Ruuan tilaus ja noutopalvelu on avattu S-marketeissa Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Jyväskylän alueella toimii jo Kauppakassi-palvelu Seppälän Prismassa ja Mestarin Herkussa.

Osuuskauppa Keskimaa
Keskimaan logo ikkunateippauksessa.
Antti Seppälä / Yle

Keski-Suomessa Osuuskauppa Keskimaa laajentaa ruuan tilaus- ja noutopalveluaan koronavirusepidemian vuoksi.

Osuuskauppa on alkanut tarjota kauppa-apua erityisesti koronaviruksen riskiryhmään kuuluville henkilöille.

Ruuan tilaus ja noutopalvelu on avattu (keskiviikkona 8.4.) S-marketeissa Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Jyväskylän alueella toimii jo Kauppakassi-palvelu Seppälän Prismassa ja Mestarin Herkussa.

Asiakas voi valita verkossa tuotteet ja ne voi joko noutaa kaupasta tai ostokset toimitetaan kotiin. Tilauksia voi tehdä myös puhelimitse. S-marketeissa ei ole omaa kuljetuspalvelua, joten kuljetuksia hoitavat paikalliset yhteistyökumppanit. Osuuskauppa järjestelee kuljetuspalveluja yhdesssä paikallisten yrittäjien ja yhteisöjen kanssa.

Riskiryhmään kuuluvien ja yli 70-vuotiaiden on mahdollista avata poikkeustilanteen ajan Keskimaan Sale-kauppoihin tai S-marketeihin laskutustilejä. Tällä pyritään varmistamaan riskiryhmien sujuvampi ruokahuolto poikkeustilanteessa.

Keskimaa lomatti maaliskuussa 463 työntekijää koronaepidemian vuoksi.

Tähän mennessä lomautetuista tai lomautusuhan alla olevista työntekijöistä yli 200 on tehnyt työvuoroja ruokakaupan piirissä. Keskimaa arvioi kutsuvansa edelleen yli sata lomautettua töihin juuri lisääntyneisiin ruokakaupan tehtäviin.

Lue seuraavaksi