1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Business Finland saanut liki tuhat avustushakemusta koronakriisistä kärsivilta yrityksiltä Savo-Karjalasta

Business Finlandin johtajan mukaan poikkeusoloista ovat kärsineet eniten pienet yritykset.

Muun muassa matkailualan yritykset ovat kärsineet koronavirustilanteesta. Arkistokuva Tahkolta vuodelta 2018. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Yrityksille rahoitusapua myöntävä Business Finland on saanut Savo-Karjalasta lähes tuhat avustushakemusta. Avustus on tarkoitettu yrityksille uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

Viime tiistaihin mennessä Pohjois-Savosta rahoitusta oli haettu yli 15,6 miljoonaa euroa ja Pohjois-Karjalasta runsaat 11 miljoonaa euroa. Rahoituspäätöksiä on tehty Savo-Karjalaan yli 4,8 miljoonan euron arvosta.

Koko maasta Business Finland on saanut noin 17 000 hakemusta eli vajaan kolmen vuoden määrän vain muutamassa viikossa.

Business Finlandin johtajan Reijo Kankaan mukaan tukea hakeneet yritykset kärsivät eniten koronaviruksen aiheuttamasta häiriöstä. Rahallista tukea hakeneista yrityksistä yli 60 prosenttia on alle 10 henkilön yrityksiä ja noin kolmannes on alle 50 henkilön yrityksiä.

– Pienet yritykset kärsivät eniten. Niiden hätä ja huoli on oikea ja todellinen, Kangas toteaa.

Jonossa yli 700 avustushakemusta Savo-Karjalasta

Rahoituspalvelua voivat hakea muun muassa matkailualan yritykset, matkailun oheispalvelut sekä luovat ja esittävät alat, jotka työllistävät vähintään kuusi henkilöä.

Business Finland maksaa hyväksymistään yritysten hankkeista ennakkoa 70 prosenttia muutaman päivän kuluessa päätöksestä.

Business Finlandin tavoitteena on saada käsiteltyä yritysten avustushakemukset toukokuun aikana. Hakemuksia on käsittelemässä noin 90 työntekijää.

Pelkästään Savo-Karjalan alueen yritysten avustushakemuksista yli 700 odottaa vielä käsittelyä.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Karjalassa