Eksote tiedustelee Etelä-Karjalan kunnilta hoitajia koronaviruksen hoitotyöhön – osa omista tehtävistään sivussa olevista kouluttautuu jo uusiin töihin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri on pyytänyt Etelä-Karjalan kunnilta tietoa siitä, löytyykö niiltä lähihoitajia ja sairaanhoitajia koronavirusepidemian hoitotyöhön. Työtä varten on jo aloitettu koulutuksia.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Kanyylin
Eksote pyytää Etelä-Karjalan kunnilta tietoa siitä, löytyykö niiden kautta vapaata hoitohenkilökuntaa koronavirukseen liittyvään hoitotyöhön.Karoliina Simoinen / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tiedustelee parhaillaan kunnilta lähihoitajia ja sairaanhoitajia, jotka voisivat siirtyä koronavirusepidemian hoityöhön.

Kuukausi sitten kolmisenkymmentä omista tehtävistään sivussa olevaa hoitajaa aloitti koulutuksen, jonka jälkeen he voivat työskennellä esimerkiksi tehohoidossa, digitaalisilla etävastaanotoilla, jatkohoitopaikoissa tai hoitotarvikkeiden jakelussa.

Esimerkiksi projekti- ja asiantuntijatöissä olleita hoitotyön ammattilaisia suorittaa parhaillaan työssä vaadittavia lääketenttejä.

Eksote on käynnistänyt tällä viikolla myös vointia tiedustelevat puhelinsoitot yli 80-vuotiaille. Yli 70-vuotiaiden kauppapalveluja Eksote hoitaa yhdessä kuntien, järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus