Henkilösuojaimissa on tällä hetkellä Sosterissa hyvä tilanne – varastoissa on tavaraa riittävästi

Henkilökohtaisten avustajien suojainjakelu alkaa heti pääsiäisen jälkeen.

Savonlinna
Lääkäri pukee hengityssuojainta
Sosterin alueella on suojaimia riittävästi. Kuvituskuva.Pasi Takkunen / Yle

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterista kerrotaan, että henkilökunnan suojaimia riittää alueella myös kotihoidon ja palvelutalojen käyttöön. Suojaimia on sairaanhoitopiirin varastoissa tällä hetkellä riittävästi. Lue kootusti uusimmat tiedot koronaviruksesta Etelä-Savon alueella.

– Palvelutaloihin, myös yksityisiin toimitukset ovat menossa parhaillaan. Toimitukset ovat perillä vielä ennen pääsiäistä, kertoo Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen.

Henkilökohtaisten avustajien suojainjakelu aloitetaan Sosterissa tiistaina heti pääsiäisen jälkeen. Jakelu tapahtuu keskussairaalan infon läheisyydessä olevasta hoitotarvikejakelupisteessä.

Sosterissa koronavirusnäytteenotto ja tartuntojen selvitystiimit ovat valmiudessa myös pääsiäisen pyhien aikana. Keskussairaalan päivystys palvelee pyhien aikana normaalisti. Ennen saapumista päivystykseen asiakkaan tulee soittaa 116 117.

– Haluan korostaa sitä, että edelleenkin päivystykseen on turvallista tulla, mikäli on päivystyksellistä hoitoa vaativa vaiva, toteaa Jaanan Luukkonen.

Itä-Savon alueella on tällä hetkellä yhdeksän testeissä positiiviseksi varmistettua koronavirustartuntaa.

Lue myös: Suomen Kiinasta tilaamat hengityssuojaimet eivät läpäisseet testejä – Huoltovarmuuskeskuksen mukaan suojainmarkkinat kaaoksessa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus