1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääsykokeet

Itä-Suomen yliopisto järjestää kevään valintakokeita etäyhteyksillä

Yliopiston mahdollisesti järjestämissä valintakokeissa voi olla samassa tilassa yhtäaikaisesti enintään 10 henkeä.

Itä-Suomen yliopisto on aloittanut kevään valintakokeiden uudelleen järjestelyt poikkeusoloissa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopisto järjestää kevään valintakokeet etäyhteyksillä ja muilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Osa kevään ensimmäisistä valintakokeista huhtikuussa on jo päätetty järjestää etänä.

Yliopistot ovat tänään torstaina linjanneet (siirryt toiseen palveluun) (Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry), että fyysisten valintakokeiden järjestäminen turvallisesti ei ole koronavirusepidemian vuoksi pääsääntöisesti mahdollista.

Yliopistot ovat päättäneet korvata osanottajamääriltään suuret valintakokeet vaihtoehtoisilla valintatavoilla.

– Itä-Suomen yliopiston mahdollisesti organisoimat pienet valintakokeet järjestetään siten, että samassa tilassa on samanaikaisesti korkeintaan 10 henkilöä, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa.

Filosofisen tiedekunnan opettajankoulutuksen sisäiset sivuainevalinnat ja kelpoisuusopintojen valinnat 16.–29. huhtikuuta toteutetaan alkuperäisessä aikataulussa etäyhteyksin. Valintakokeeseen osallistujat ovat saaneet tiedon muutoksesta ja ohjeet kokeeseen osallistumisesta sähköpostilla.

Osallistujat saavat tiedon valintakoemuutoksista sähköpostilla

Itä-Suomen yliopiston oli tarkoitus järjestää huhti-, touko- ja kesäkuun aikana yhteensä 42 valintakoetilaisuutta. Hakukohteisiin on noin 20 000 hakijaa Joensuun ja Kuopion kampuksille.

Yliopistojen tiloissa järjestettäväksi suunniteltujen valintakokeiden sijasta opiskelijoita otetaan suunniteltua laajemmin todistusvalinnoilla. Fyysisten valintakokeiden tilalle kehitetään Itä-Suomen yliopiston mukaan myös digitaalisia valintamenettelyjä.

Lisäksi Itä-Suomen yliopisto laajentaa avoimen yliopiston väylää siten, että opinnot avoimessa yliopistossa voi aloittaa osin jo kesällä.

Yliopistot tiedottavat eri hakukohteiden valintajärjestelyistä sitä mukaa kun ratkaisuja tehdään. Kaikki valintaperusteiden muutoksia koskevat päätökset tehdään ja niistä tiedotetaan 30. huhtikuuta mennessä.

Tieto valintakoejärjestelyistä lähetetään valintakokeisiin osallistuville sähköpostitse.

Lue myös:

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet tehdään etänä poikkeustilan vuoksi