Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee: PVL jatkanut toimintaansa Kohti vapautta -liikkeen nimissä toimintakiellosta huolimatta

Esitutkinta Kohti vapautta -liikkeen laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta on valmis ja lähtee syyttäjälle.

Pohjoismainen Vastarintaliike PVL on korkeimman oikeuden määräämässä väliaikaisessa toimintakiellossa. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Keskusrikospoliisi epäilee, että Kohti vapautta! -liikkeen nimissä jatketaan korkeimman oikeuden väliaikaiseen toimintakieltoon määräämän Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) toimintaa.

Poliisin mukaan Kohti vapautta! -liike on järjestänyt julkisia tilaisuuksia eri puolilla Suomea lähes vuoden verran viime vuoden maaliskuusta alkaen. Poliisi tutki myös PVL:n verkkosivuja.

Esitutkinta toiminnan jatkamisesta on valmis. Poliisi on lähettänyt sen syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Keskusrikospoliisi aloitti esitutkinnan Poliisihallituksen tekemän tutkintapyynnön perusteella huhtikuussa 2019.

Poliisihallituksen tietoon oli tullut epäily, että kansallissosialistiseksi julistautunut PVL jatkaa korkeimman oikeuden kieltopäätöksestä huolimatta toimintaansa internetsivuillaan.

Esitutkinta aloitettiin rikosnimikkeellä laittoman yhdistystoiminnan harjoittaminen, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Korkein oikeus määräsi PVL:n väliaikaiseen toimintakieltoon maaliskuussa 2019. Kielto on väliaikaisena voimassa siihen saakka, kunnes korkein oikeus on antanut päätöksen yhdistyksen lakkauttamista koskevassa asiassa.

Yhdistyslain mukaan väliaikaiseen toimintakieltoon määrätyn yhdistyksen on heti lopetettava toimintansa.

Lisää aiheesta:

.
.