Essoten alueella löytyy uusia koronavirustartuntoja yhden tai kahden tapauksen päivävauhdilla – kokonaistilanne rauhallinen

Mikkeli
Mikkelin keskussairaalan päivystyksen ovet. Ovessa tiedote koronavirukseen liittyen.
Essoten päivystys toimii pääsiäisen aikaan ympäri vuorokauden.Esa Huuhko / Yle

Etelä-Savon sotekuntayhtymän Essoten alueella löytyy uusia koronavirustartuntoja tällä hetkellä yhden tai kahden tartunnan päivävauhdilla. Testien perusteella havaittujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 38.

– Tällä hetkellä epidemia ei ainakaan kiihdy alueellamme. Olemme myös pystyneet edelleen selvittämään kaikki tartuntaketjut. Osa tapauksista vaatii sairaalahoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella ei ole pariin päivään löytynyt uusia tartuntoja. Sosterin alueella tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä yhdeksän.

Pääsiäisen aikaan Essote palvelee akuuteissa terveysongelmissa päivystyksen kautta ympäri vuorokauden.

– Poikkeuksellinen tilanne näyttää olevan monelle vaativa henkisesti. Tällä hetkellä minussa herättää enemmän huolta ihmisten muu jaksaminen kuin koronaan sairastuminen. Tukea on saatavilla myös muihin kuin suoraan koronaan sairastumiseen liittyvissä kysymyksissä, muistuttaa Santeri Seppälä.

Päivystysapuun saa yhteyden soittamalla numeroon 116 117 ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen numero on 044 794 2394.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta Etelä-Savossa.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus