1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kouluruoka

Joensuu aloittaa ruokakassijakelun etäkoululaisille ensi viikolla

Ruokajakelu koululaisille alkaa Joensuussa keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Kouluruokailua Joensuun lyseon peruskoulussa. Kuvituskuva. Kuva: Sakari Partanen / Yle

Joensuussa kaupunki käynnistää ensi keskiviikkona kouluruokajakelun. Joka viikko jaetaan yli 4 000 ruokakassia koronavirustilanteen takia etäopiskelussa oleville oppilaille.

Ruokakassit jaetaan kymmenellä eri koululla ennakkoon ilmoittautuneille peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä esikoululaisille. Ruokakassi sisältää viiden päivän ruoka-annokset, vihanneksia ja näkkileipäpaketin tai leipää.

Kouluruokajakelusta on ohjeet Joensuun kaupungin verkkosivuilla. Kaupunki jakaa vielä tiistaina 14. huhtikuuta huoltajille Wilman kautta ohjeet ruokakassin hakemisesta.

Ruokakassi kehotetaan noutamaan kävellen tai pyörällä. Hakijoita muistutetaan myös pitämään riittävä turvaväli muihin noutajiin.

Ensimmäisessä ruokajakelussa ruokakassin saavat ne, jotka ilmoittautuivat jakeluun mukaan 6. huhtikuuta mennessä.

Myöhemmin ilmoittautuneet pääsevät ruokajakeluun mukaan tulevilla viikoilla.

Ruokaa jaetaan kymmeneltä koululta

Noljakan, Pataluodon, Karsikon, Nepenmäen ja Niittylahden kouluilta ruokakasseja voi noutaa keskiviikkona 15. huhtikuuta kello 13–17.

Tuupovaaran, Heinävaaran, Enon, Uimaharjun ja Pyhäselän kouluilla noutoaika on kello 14-16. Ruokakassi on noudettava siltä koululta, jonka on ilmoittanut noutokouluksi eikä koulua voi vaihtaa kesken jakelun.

Ruokakassit jaetaan kevään aikana kuutena keskiviikkona. Allergiaruokavaliot jaetaan puolestaan kolme kertaa viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14–16.

Joensuun toiveena on, että yksi ihminen noutaa samalla kertaa useamman oppilaan ruuat. Tämä helpottaa ruuhkia koulujen ruokakassien luovutuspisteissä.

Ruuanhakuun on hyvä varata reilusti aikaa ja noutajilta pyydetään kärsivällisyyttä.