Britannian pääministerin isä BBC:lle: Borisin pitää nyt levätä

"Tämä sai koko maan tajuamaan, miten vakavasta asiasta on kyse".

koronavirus
Stanley Johnson
Stanley JohnsonNeil Hall / EPA

Britannian pääministerin Boris Johnsonin isä sanoo, että hänen poikansa on levättävä ennen paluuta töihin. Stanley Johnson kertoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että koronaviruksesta toipuva pääministeri tarvitsee nyt aikaa.

– En usko, että tällaisen voi noin vain jättää taakseen ja mennä suoraan takaisin Downing Streetille ja tarttua ohjaksiin ilman aikaa uudelleensopeutumiseen, isä-Johnson sanoi.

Boris Johnson joutui viime viikon sunnuntaina tehohoitoon koronan takia, kun häntä vaivannut yskä ja kova kuume eivät ottaneet laantuakseen. Johnsonilla oli sitä ennen takanaan yhdeksän päivää eristyksessä koronavirustartunnan takia.

Torstaina pääministerin vointi parani niin, että hänet voitiin siirtää vuodeosastolle.

Stanley Johnson kiitti terveydenhuollon henkilökuntaa poikansa auttamisesta. Hän näki tapahtuneessa myös myönteisen puolen.

– Luulen, että tämä itse asiassa palveli tarkoitusta siinä mielessä, että se sai koko maan tajuamaan, miten vakavasta asiasta on kyse.

Boris Johnsonin uskotaan joutuvan olemaan sairaassa vielä useita päiviä. Hänen sijaisenaan toimii ulkoministeri Dominic Raab.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus