Hyppää sisältöön

Poliisi otti kaksi etsintäkuulutettua ja vakavista väkivaltarikoksista epäiltyä miestä kiinni Kotkassa

Kiinniotettuja epäillään viime viikolla tapahtuneista ampumistapauksista Kotkassa ja Pyhtäällä.

Poliisiauto jengitilan edustalla Kotkassa perjantaina. Kuva: Sasu Mäkinen / Lehtikuva

Poliisi on ottanut kiinni vuonna 1975 ja 1993 syntyneet etsintäkuulutetut miehet, joita epäillään viime viikolla tapahtuneista ampumistapauksista Kotkassa ja Pyhtäällä.

Miehet otettiin kiinni perjantaiaamuna Kotkan Juurikorvessa torstai-iltana alkaneen poliisioperaation päätteeksi.

– Kukaan ei loukkaantunut kiinniotossa, eikä siinä jouduttu käyttämään ampuma-asetta. Asia jatkuu nyt teknisen ja taktisen tutkinnan keinoin, kertoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, olivatko miehet aseistautuneita kiinniottohetkellä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos johti operatiivista toimintaa miesten etsinnässä ja vastuu esitutkinnasta on Keskusrikospoliisilla.

Poliisi tutkii Pyhtään tapahtumia murhan yrityksenä ja jengitilojen ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua tapon yrityksenä.

– Tutkinta jatkuu muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Thomas Elfgren Keskusrikospoliisista.

Miehiä etsittiin useita päiviä

Miehiä alettiin etsiä 3. huhtikuuta tapahtuneeseen ammuskeluun liittyen. Ammuskelu tapahtui Kotkan Saksalassa sijaitsevan Helvetin enkelit -rikollisjärjestön kerhotilojen ulkopuolella.

Poliisi on etsinyt miehiä useista eri kohteista. Etsinnät johtivat Pyhtäällä ensin piiritystilanteeseen ja sen jälkeen miesten pakenemiseen.

Pakenemisesta alkoi yöllä useita tunteja kestänyt laaja poliisioperaatio. Etsintöjen aikana metsässä kuului muun muassa laukauksia etsittävien henkilöiden suunnalta.

Miesten tavoittamiseksi poliisi julkaisi poikkeuksellisesti epäiltyjen nimet ja kuvat. Poliisi kiittää kaikista saamistaan lukuisista yleisövihjeistä.

– Aseistautuneiden henkilöiden pakeneminen ja kiinniotto on aina vakava tilanne. Kyseessä oli koko poliisin yhteinen tehtävä, jossa kaikki poliisin yksiköt olivat mukana ja kiitämme hyvästä yhteistyöstä. Poliisit tekivät asian ratkaisemiseksi ympäri pyöreitä päiviä, Pöyhönen sanoo.

Lue myös:

.
.