Hiekoitushiekan poisto on jo aloitettu Oulussa – toden teolla katuja harjataan ensi viikosta lähtien

Hiekkaa on levitetty kaduille normaaliin talveen verrattuna kaksinkertainen määrä. Silti poisto sujunee normaalinopeudella.

katupöly
Jalkakäytävillä liukkaudentorjunnassa käytetään hiekoitushiekkaa.
Oulussa katuhiekoitusta on poistettu maasta jo maaliskuun lopusta asti.Marko Väänänen / Yle

Oulussa hiekoitushiekan poisto on aloitettu. Se kestää vielä useita viikkoja, ainakin toukokuun toiseen viikonloppuun asti.

Hiekkaa on jouduttu laittamaan liukkauden torjumiseksi teille ja kevyenliikenteen väylille ennätysmäärä.

– Hiekkaa on levitetty tuplamäärä normaalitalveen verrattuna. Oma tuotanto on levittänyt 11 tuhatta tonnia hiekkaa. Ja jos otetaan alueurakat mukaan, niin hiekkaa on levitetty arviolta 20–30 tuhatta tonnia, kertoo Oulun kaupungin infra-liikelaitoksen työpäällikkö Veli-Matti Härkönen.

Hiekan poisto aloitettiin jo viime kuun puolella keskustan kaduilta.

– Viime viikolla pääsimme harjaamaan puistoalueita ja pyöräteitä keskustan alueella sekä pääpyörätiereittejä, Härkönen kertoo.

Koska hiekkaa on paljon ja se pölisee, kastelee kaupunki tieosuuksia pölyämisen estämiseksi. Todellinen hiekan tehopoisto alkaa 20. huhtikuuta.

– Toivomme, että pysyisimme normaaliaikataulussa. Jos pääsemme toden teolla aloittamaan viikolla 17, niin kolmessa viikossa pitäisi mustat pinnat saada hiekattomaksi, Veli-Matti Härkönen sanoo.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)